sofian stefan
Membru din: 30 Ian 2011, 18:31 Mesaje: 84
|
cuib de braconieri specializati pe sturioni anihilat
După luni de zile de urmărire informativă poliţiştii de frontieră de la Sulina au reuşit desfiinţarea unui grup de braconieri specializat în traficul de sturioni şi icre negre dar şi braconaj cinegetic. În cabana perfect camuflată a fost descoperită şi muniţie. Dintr-o singură captură se puteau obţine până la zece mii de euro Pentru ca nu ştiau la ce reacţie se pot aştepta din partea braconierilor politiştii de frontieră din sectorul Sulina au solicitat intervenţia colegilor de la Departamentul de Sprijin Operativ-,„mascaţii de la frontieră“. „Baza braconierilor era foarte bine camuflată, practic nu se vedea absolut nimic, treceai pe lângă construcţie şi tot degeaba, nu se putea ajunge cu maşina,este acoperită cu iarbă şi tufişuri naturale, practic e o operă de artă în domeniul camuflajului“ spune şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră din Sulina, Mihai Amelian. Practic locul în care erau aduse şi procesate capturile nu putea fi observată decât din elicopter, dar şi cu ajutorul unor informaţii de la „binevoitori“.
Scule interzise şi muniţie
La finele săptămânii trecute după ce baza braconierilor a fost localizată în zona numită Canal Sonde poliţiştii de frontieră au descoperit acolo zeci de scule interzise- plase monofilament, precum şi ohane şi ave, cu lungime totală de aproape doi kilometri, o barcă cu motor, un caiac, precum şi mai multe cartuşe de 12 milimetri, folosite în general la vânătoarea de mistreţi. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că adăpostul ar aparţine lui Nicolae Iosipov, în vârstă de 56 de ani, domiciliat în localitatea Sulina, care a recunoscut că bunurile respective îi aparţin.Totuşi, spun poliţiştii de frontieră, în zonă acţionau patru braconieri, urmând ca şi aceştia să fie identificaţi în scurt timp. „ Celui în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere de către persoanele neautorizate a uneltelor de pescuit comercial, deţinerea uneltelor de plasă tip monofilament şi a infracţiunii de deţinere a muniţiilor fără drept, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile ce se impun„ spune Natalia Agighioleanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Tulcea.
1000 de euro kilogramul de kaviar
Pescuitul sturionilor este o metodă rapidă de îmbogăţire pentru braconieri, în special datorită icrelor. Dacă în 2008 un kilogram de icre negre de păstrugă- considerate a fi de o calitate mai slabă, se vindea cu aproximativ opt milioane lei vechi, acum a ajuns la 15 milioane, iar cele de morun ajung la aproximativ 1000 de euro!
Fisiere atasate:
Comentariu fisier: baraconierii foloseau sute de carmance pentru prinderea sturionilor
4.jpg [ 39.3 KiB | Vizualizat de 4073 ori ]
|