REGULAMENT PESCUIT LA CRAP SARULESTI
1 - DREPTURI DE PESCUIT
1.1 Pescuitul la crap se desfasoara in sistem Catch & Release. Retinerea crapului de orice marime este interzisa.
1.2 Se poate pescui atat ziua, cat si noaptea. Ziua de pescuit la crap este calculata pentru un interval de 24 de ore din momentul inceperii partidei, dar fara a depasi ora 12.00 in ultima zi. La finalul partidei, standul de pescuit trebuie eliberat pana la ora 12.00.
1.3 Fiecare pescar poate folosi un numar de maxim patru lansete pe stand. Niciun stand nu poate avea mai mult de patru lansete in apa. Fac exceptie doar lansetele de marcaj si de nadire, care se pot folosi in acelasi timp cu lansetele de pescuit.
1.4 Pe acelasi stand pot pescui maxim doi pescari, cu drepturi depline, in contul unei singure taxe de pescuit, dar nu cu mai mult de patru lansete.
2 - REGULI DE COMPORTAMENT
2.1 Comportamentul pescarilor trebuie sa fie civilizat pe durata partidei de pescuit. Pescuitul se va desfasura in deplina liniste. Muzica poate fi ascultata numai la casti.
2.2 Este interzisa organizarea de petreceri de orice fel pe locul de pescuit. Este strict interzis pescuitul in stare de ebrietate sau sub influenta drogurilor. Nerespectarea acestei reguli atrage suspendarea dreptului de a pescui la Sarulesti.
2.3 Este permisa folosirea gratarelor din dotarea pescarului daca acestea sunt ancorate la minimum 0,5m de sol; este obligatorie stingerea focului si a jarului dupa incetarea folosirii gratarului.
3 - ECHIPAMENTE
3.1 Pescuitul la crap este permis numai cu echipament de crap specializat: lansete de crap de 3,60-3,90m, picheti sau rod-pod, minciog de crap cu deschiderea de minim 1m si plasa cu ochiuri mici. Contactati administratia pentru detalii.
3.3. Tinand cont de specificul lacului, se impune folosirea unor linii principale foarte rezistente. Se poate pescui cu linie principala de monofilament cu diametrul de minim 0,35mm. Nu sunt admise monofilamente mai subtiri de 0,35mm. Pescarii au obligatia sa se asigure ca echipamentele lor respecta aceste reguli.
3.4 Este permis pescuitul plantat cu ajutorul barcilor.
3.5 Sunt permise motoarele electrice. Nu este permisa folosirea motoarelor termice.
3.6 Este permisa folosirea navomodelelor de plantat si a sonarelor.
3.7 Este permisa folosirea balizelor de marcaj tubulare si de tip H. Pentru marcarea temporara, de scurta durata, a unui loc, se pot folosi balize H. Pentru marcarea pe termen lung a unui loc, in timpul pescuitului, se vor folosi balize tubulare flexibile, care lasa firul sa treaca peste ele in dril. Nu sunt permise balize permanente care pot fi agatate cu firul in dril.
4 - MONTURI
4.1 Pescuitul este permis numai cu monturi cu fir de par, cu un singur carlig.
4.2 Este obligatorie folosirea unor monturi ecologice, care sa elibereze plumbul in cazul in care linia principala se rupe. Sunt admise atat monturile cu plumb pierdut, cat si monturile cu plumb in-line sau de tip elicopter, cu conditia sa fie legate corect. Administratia va urmari ca monturile sa nu puna in pericol pestele si poate solicita pescarilor sa modifice o montura care contravine acestei reguli.
4.3 Ca material antitangle, este permisa folosirea leadcore-ului, a tubului antitangle sau a inaintasilor de camuflaj deasupra plumbului. Lungimea maxima admisa pentru oricare dintre aceste segmente este de 2m. Modul corect de a folosi leadcore-ul este prin legare directa de linia principala sau de inaintasul mono. Adaugarea unei agrafe sau a unui vartej deasupra leadcore-ului pune in pericol pestele si nu este permisa.
4.4 Ca material de forfac, sunt admise doar materialele specializate (textil, combi sau mono), cu rezistenta de minim 20lb. Nu sunt admise fire textile subtiri, abrazive, care pot taia gura pestelui.
5 - NADE
5.1 Nadele permise sunt: boiliesurile fierte si solubile, peletele, pasturile si semintele preparate.
5.2 Nu este admisa folosirea porumbului uscat sub nicio forma. Porumbul trebuie sa fie obligatoriu fiert sau inmuiat.
5.5 Nu sunt admise momeli vii.
6 - PROTECTIA PESTELUI
6.1 Tinerea crapilor la sac (sau orice alt echipament de pastrare) este strict interzisa. Toate capturile vor fi eliberate in cel mai scurt timp, atat ziua, cat si noaptea. Daca pestele nu poate fi fotografiat in momentul in care a fost prins, din motive obiective (ploaie, furtuna etc.), poate fi tinut intr-un sac de pastrare, dar numai cu aprobarea administratiei prin telefon sau sms si pentru un timp cat mai scurt. Tinerea unui peste la sac fara stirea sau acordul administratiei se considera tentativa de furt si atrage suspendarea dreptului de a pescui la Sarulesti.
6.2 Transferul capturilor din apa pe salteaua de primire si inapoi in apa, la eliberare, se va face numai in minciog sau, de preferat, intr-o plasa speciala de cantarire. Este strict interzis ca pestii sa fie transferati in brate.
6.3 Sedintele de fotografiere a unei capturi trebuie sa se desfasoare intr-un timp cat mai scurt, mai ales in sezonul cald. Toti pestii vor fi fotografiati deasupra saltelei de receptie si cat mai aproape de ea.
6.4 Va rugam sa anuntati administratorul in cazul oricarei capturi de minim 15kg. Administratia are dreptul sa fotografieze orice captura si sa foloseasca fotografiile in scop publicitar.
6 - PROTECTIA MEDIULUI
6.1 Standurile de pescuit trebuie pastrate curate pe toata durata partidei si trebuie sa ramana curate la sfarsitul ei. Aruncati gunoiul doar in locurile special amenajate. Curatenia permanenta in stand este responsabilitatea pescarilor. Este strict interzisa aruncarea oricarui tip de gunoi in lac sau pe maluri. Nerespectarea acestei reguli atrage suspendarea dreptului de a pescui la Sarulesti.
7 - MASURI DE SIGURANTA
7.1 Accesul la standul de pescuit este permis numai in timpul zilei intre orele 07.00-18.00. Intrarea sau iesirea de pe malul lacului (cu sau fara masina) pe timpul noptii fara acordul administratiei se considera tentativa de furt si atrage suspendarea dreptului de a pescui la Sarulesti.
7.2 La sosirea pe lac, este permis accesul cu masina pana la locul de pescuit, pentru a descarca echipamentele necesare. In restul timpului, pe durata partidei de pescuit, toate masinile vor fi tinute permanent in parcare. La terminarea partidei, masinile pot fi aduse pe standul de pescuit pentru incarcarea bagajelor, dar numai dupa instiintarea administratorului. Va rugam sa anuntati administratorul in momentul in care urmeaza sa aduceti masina pe vad si sa incarcati bagajele. Bagajele pot fi incarcate in masina numai in prezenta administratorului si numai dupa ce au fost controlate.
7.3 Va rugam sa aveti in vedere ca administratorii lacului au dreptul de a controla bagajele pescarilor in orice moment al partidei, daca e necesar. La plecare, bagajele si masinile pescarilor pot fi controlate prin sondaj sau integral. Refuzul de a permite controlul bagajelor si al masinii se considera tentativa de furt si atrage suspendarea dreptului de a pescui la Sarulesti.
7.4 Este permis accesul vizitatorilor, dar numai pe timpul zilei in intervalul orar 07.00-18.00 si cu obligatia de a lasa masina la parcare. Pescarii isi asuma intreaga responsabilitate pentru vizitatorii lor. Vizitatorii nu pot ramane pe lac pe timpul noptii.
7.5 La folosirea barcilor, recomandam folosirea vestelor de salvare. Pescarii isi asuma intreaga responsabilitate in momentul iesirii cu barca pe apa. Administratia lacului este exonerata de orice raspundere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accidente. Regulamentul de fata, pe care orice pescar are obligatia sa il cunoasca si sa il accepte, functioneaza ca act de protectia muncii.
Pentru rezervari si mai multe detalii, persoana de contact - Stefan Stoica, telefon 0761 127 396,
email
stefan@radutalake.ro.