Re: Monstrii de la Tancabesti – varianta 5 Aprilie 2013!
Eu, ca pescar la baza de rapitor, personal pot spune ca Octav, (care stiti cu totii ca este si un pescar de crap meritoriu, avand capturi de crap - over 20 - de ani de zile mai ales pe Tancabesti) a hotarat ca de acest an sa testeze la sange potentialul de peste rapitor ( stiuca, somn ) din Lacul Tancabesti 1.
Nu va imaginati ca a venit sa pescuiasca la un
hai sa vedem ce-o iesi? . Nu!
A pregatit fiecare iesire, partida de pescuit la rapitor ca pentru o competitie de top, cu multe detalii puse foarte bine la punct, s-a informat, a construit echipa ( mai ales cu Radu Iscru - acest lup de apa al lacurilor galonate, si el un reputat tehnician dar si pescar complet specializat), tactica si multe alte detalii pe care din cate am inteles le va prezenta pe larg intr-o revista de pescuit, am impresia PPT.
Dupa cum vedeti a avut rezultate notabile si asta dovedeste seriozitatea cu care priveste lucrurile.
Desi pare inca un copil, seriozitatea lui ii depaseste de ani de zile varsta.
Nu laud usor pe cineva insa Octav este un model de pescar care face cinste locului in care el se afla, fie ca este Oceanul Pacific, fie ca este unul din galonatele lacuri din Franta, Anglia sau Spania ori Italia, fie ca este Sarulesti, Moara Vlasiei , Darvari, sau Tancabesti.
Ceea ce m-a impresionat pe mine cel mai mult a fost sa vad ca oamenii din jurul lui Octav sunt niste oameni minunati.
Epuizat de efort si de cele doua bai in lac in cele trei zile de pescuit din aceasta saptamana : 4 - 7 aprilie 2013, cu apa foarte rece in care stiti bine ca a intrat imbracat impreuna cu somnii, a plecat azi dupa-amiaza acasa lasand tot echipamentul pe stand.
Spre seara, tatal si mama sa au venit sa ii stranga echipamentul de pe Pontonul 5 !!! ... La plecare au vizitat terasa de pe lac in care sunt si tablouri cu Octav cu acei crapi mari si frumosi care stau si asteapta tot timpul vizitatori curiosi sa vada ce au pescuit pescarii de pe Tancabesti de-a lungul timpului.
Am vazut in seara asta niste parinti cu ochii umezi si care, cu un zambet plin de modestie, si-au luat la revedere de la noi.
M-am bucurat si eu ... sa vad ... ca oamenii din jurul lui Octav sunt niste oameni minunati. Ca si Octav!
Respect Octav !
La revedere Tancabesti, la revedere Romania pe ziua de azi!
Fisiere atasate:
file.jpg [ 144.8 KiB | Vizualizat de 11223 ori ]