Re: Tiger Nuts - mod de preparare?
un alt mod de preparare
Se pun alunele tigrate intr-un vas/galeata impreuna cu zaharul , peste se adauga apa clocotita si se lasa sa se dizolve bine zaharul , amestacadu-se din cand in cand. Vasul trebuie sa inchida ermetic. Dupa ce sa racit apa se adauga aroma. Ce aroma puteti folosi cateva exemple: Pineapple Nutrafruit (aroma de ananas) sau aroama de capsuna ( folosesc cel mai des) sau ce aroma credeti ca merge bine pe balta unde urmati sa mergeti. Puteti folosi chiar aroma de condimente dulce de la Nutrabaits.
Se lasa cam 3 zile la inmuiat
Dupa cele 3 zile se pune continutul intr-un vas la foc mediu , alunele sa fie in permanenta acoperite cu apa, daca apa scade se adauga apa clocotita fiarta separat. Se lasa la foc cam 30 minute.
Dupa fierbere se trec alunele inapoi intr-un vas ermetic si se lasa inca 3-4 zile la caldura. Zaharul va intra in fermentatie producand o gelatina cu apa din amestec. In acest moment sunt numai bune de pescuit.
Daca mai raman alune acestea se tin inchise ermetic la rece astfel vor fermenta.