Raspunde la subiect  [ 212 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Urmatorul
 De pe Net adunate 
Autor Mesaj
MODERATOR
MODERATOR
Avatar utilizator

Membru din: 29 Ian 2011, 22:46
Mesaje: 1126
Mesaj Re: De pe Net adunate
Asculta-ti muzica preferata!!!


http://www.saigonocean.com/nghenhacHoaTau/jukebox.swf

click pe melodie
apasa pe sageata din dreapta si lista va continua ;)

_________________
Dacă nu mergi la pescuit pentru că ai crezut că o să plouă, nu o să mergi la pescuit niciodată.

http://www.baricadacarp.ro/forum/viewto ... ?f=22&t=23


29 Ian 2012, 01:26
Profil WWW
MODERATOR
MODERATOR
Avatar utilizator

Membru din: 29 Ian 2011, 22:46
Mesaje: 1126
Mesaj Re: De pe Net adunate
Lumanari si lumina pentru multe suflete
*******************
POVESTEA LUI ROSE

Cand m-am intors, am vazut o batranica marunta, cu putine riduri pe fata, care ma privea cu un zambet ce ii lumina intreaga fiinta.
Spuse: - Buna, frumosule. Ma numesc Rose. Am 86 de ani. Pot sa te imbratisez?
Am izbucnit in ras si, dupa acceptul meu, ma stranse in brate cu putere.
- Ce cauti la universitate la varsta asta frageda si inocenta? am intrebat-o.
- Vreau sa gasesc un barbat bogat, sa ma casatoresc, sa ma stabilesc la casa mea, sa fac niste copii, raspunse ea zambind.
- Hai sa lasam gluma, am reluat.
Eram foarte curios sa aflu ce o motivase sa abordeze acest gen de provocare la varsta ei.
- Dintotdeauna mi-am dorit sa merg la universitate si acuma mi se indeplineste visul, imi spuse.
Dupa curs ne-am dus la bufetul studentesc si am baut un milkshake de ciocolata. Ne-am imprietenit pe loc.
Timp de trei luni, zilnic, dupa ore, plecam impreuna si stateam de vorba necontenit. Eram de-a dreptul fascinat sa ii ascult acestei "masinarii a timpului " confesiunile atat de bogate in intelepciune si experienta.
De-a lungul anului, Rose a devenit " mascota " campusului si se imprietenea cu usurinta cu toata lumea, oriunde s-ar fi dus. Ii placea sa se puna la patru ace si sa se lafaie in atentia pe care i-o acorda toata lumea in jur. Si se bucura de fiecare clipa.
La sfarsitul semestrului am invitat-o pe Rose sa tina un discurs la banchetul fotbalistilor. Imi vor ramane mereu in minte invataturile ei.
A fost prezentata si a pornit spre tribuna. Cand a inceput discursul ei pregatit de acasa, scapa trei dintre cele cinci cartonase pe care isi notase ce voia sa spuna. Deranjata si stanjenita, se apleca spre microfon si spuse pur si simplu:
- Imi pare rau ca sunt atat de neindemantica. Am renuntat la bere in favoarea whiskey-ului si marca asta, Lent, ma baga in mormant. N-am sa reusesc sa mai pun in ordine cartonasele astea, asa ca am sa va spun ceea ce stiu.
Noi am ras si ea tusi ca sa-si dreaga glasul. Continua:
- Nu incetam sa ne jucam pentru ca imbatranim. Imbatranim pentru ca incetam sa ne jucam.
Exista numai cateva mici secrete pentru a te mentine tanar, a fi fericit si a deveni un om de succes.
Trebuie sa razi si sa gusti umorul fiecarei zile. Trebuie sa ai un vis. Atunci cand ramai fara vise, mori. Suntem inconjurati de oameni morti si nici nu ne dam seama.
E o mare diferenta intre a imbatrani si a evolua. Daca ai 19 ani si stai in pat inert timp de un an, fara sa faci un lucru productiv, vei implini 20 de ani, dar nu voi evolua. Daca am 87 de ani si zac in pat timp de un an fara sa fac nimic voi implini 88. Toata lumea imbatraneste. Nu e nevoie de talent sau pricepere, pentru asta.
Ideea e sa evoluezi, identificand mereu oportunitatile care se ascund in inima schimbarii.
Nu regreta nimic. Cei care sunt deja batrani sa nu regrete ceea ce au facut, ci mai degraba ceea ce nu au facut.
Numai cei care au regrete se tem de moarte.
Si-a incheiat discursul cantand cu avant "Trandafirul ...".
Ne-a incurajat sa ii studiem versurile si sa le punem in practica in viata cotidiana.

Rose si-a luat diploma pe care o dorise atatia ani.
La o saptamana dupa absolvire, Rose s-a stins pe tacute in somn.
Peste 2000 de studenti au fost alaturi, pe ultimul drum, de cea care le-a demonstrat ca nu e niciodata prea tarziu sa fii ceea ce vrei sa fii.

SI NU UITATI:
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU,
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI


Manastirea Saint Michel – minunea din Atlantic.

Abatia Saint Michel – minunea din largul oceanului
Valuri uriase, unele dintre ele de peste 9 metri, nisipuri miscatoare si noroi care te poate inghiti intr-o clipa, un drum care se deschide doar atunci cand natura, sau Dumnezeu, o vrea, obstacole pe care oamenii le-au asociat mereu cu cele din drumul catre perfectiune si Divinitate...
La capatul acestui drum, una dintre cele mai frumoase creatii pe care omenirea le-a dat vreodata: Abatia Saint Michel, minunea normanda din largul Atlanticului...
Legenda spune ca, in anul 708, Arhanghelul Mihail i-ar fi aparut Sfantului Aubert, pe atunci episcop de Avranches, si i-ar fi poruncit sa ridice o biserica pe mica insula din largul coastei normande, pe locul pe care odinioara se aflase un fort al galilor armoricani si apoi al romanilor.
Aubert a ignorat spusele Arhanghelului in ciuda faptului ca minunea s-a repetat de mai multe ori. Infuriat, trimisul Domnului i-ar fi facut o gaura in craniu, cu degetul sau de foc, convingandu-l astfel sa dea ascultare cererii divine. Un an mai tarziu, in anul 709, prima constructie de pe insula era deja finalizata. Asa se nastea una dintre minunile lumii medievale...





Insula a fost anexata de catre William I "Sabie Lunga", duce de Normandia, in anul 933, iar in anul 966, o comunitate de preoti benedictini si-a gasit adapostul permanent in biserica Saint Michel, construind o buna parte din ceea ce avea sa devina, intr-un final, abatia cu acelasi nume.
Anii de glorie ai asezarii monahale au inceput odata cu ascensiunea lui Wilhelm Cuceritorul si ocuparea Angliei de catre acesta. In schimbul sprijinului acordat viitorului monarh, preotii au primit largi posesiuni, inclusiv o insula in apropiere de Cornwall, acolo unde avea sa fie ridicata o sora a abatiei normade, prioria Saint Michel de Penzance.






Razboiul de 100 de ani dintre Anglia si Franta a transformat abatia in teatru de razboi, ea nefiind insa cucerita gratie fortificatiilor ridicate in secolele XI-XIV. Astazi, doua dintre bombardele engleze, abandonate de catre asediatori, numite Le Michelettes, sunt inca expuse in apropierea zidurilor abatiei.
Atat de mult mersese faima asezarii incat, alaturi de Roma si Compostela, abatia Saint Michel devenise al treilea loc de pelerinaj, ca importanta, din Europa medievala.
Chiar regele Ludovic al XI-lea al Frantei, intemeietorul ordinului Arhanghelului Mihail, in anul 1496, a intentionat ca manastirea sa devina sediul acestui ordin, doar distanta mare dintre Paris si Normandia facand ca visul sau sa nu se realizeze.






A urmat apoi Revolutia Franceza, iar Saint Michel a fost aproape parasita si, apoi, transformata in inchisoare pentru sustinatorii regalitatii. A fost nevoie de interventia intelectualitatii franceze, in frunte cu Victor Hugo, pentru a reda abatia patrimoniului national al Frantei.
Abia in anul 1966, o comunitate de preoti s-a reintors pe insula, reluand o traditiei veche de peste 1300 de ani.





Cu timpul, in jurul manastirii, a inceput sa reinvie si satul medieval, in prezent insula avand o populatie de 80 de persoane, dintre care 50 sunt calugari.
Inclusa in patrimoniul mondial UNESCO inca din anul 1979, abatia Saint Michel a devenit iarasi o Mecca a pelerinilor, primind anual peste 3 milioane de credinciosi.

_________________
Dacă nu mergi la pescuit pentru că ai crezut că o să plouă, nu o să mergi la pescuit niciodată.

http://www.baricadacarp.ro/forum/viewto ... ?f=22&t=23


29 Ian 2012, 01:40
Profil WWW
MODERATOR
MODERATOR
Avatar utilizator

Membru din: 29 Ian 2011, 22:46
Mesaje: 1126
Mesaj Re: De pe Net adunate
X- urile reprezintă aeroporturi.*
*Dacă vezi un avion în zbor poţi afla ruta şi tipul lui (cu poză).*
*Dacă dai click pe avion iti arata poza mica si date de zbor.*
Daca dai click pe poza mica se vede poza mare a avionului
Daca dai click pe numarul de zbor afli ruta si datele de zbor
*O noapte şi zi bună!!!*

CLICK PE LINK-UL DE JOS!

http://www.flightradar24.com

_________________
Dacă nu mergi la pescuit pentru că ai crezut că o să plouă, nu o să mergi la pescuit niciodată.

http://www.baricadacarp.ro/forum/viewto ... ?f=22&t=23


29 Ian 2012, 01:59
Profil WWW
MODERATOR
MODERATOR
Avatar utilizator

Membru din: 29 Ian 2011, 22:46
Mesaje: 1126
Mesaj Re: De pe Net adunate
INFORMATII despre care nu va vorbeste medicul!

Stiti oare ca doua cesti de cafea pe zi scad cu 40 la suta riscul aparitiei pietrelor la vezica biliara? Din pacate, majoritatea medicilor, chiar si cei mai buni, stiu sa va trateze, dar nu sint intotdeauna competenti in ceea ce priveste o alimentatie si un mod de viata sanatos. Iata zece sfaturi pe care le auziti foarte rar sau chiar deloc in cabinetul unui medic.

1 Consumul moderat de alcool previne boala lui Alzheimer. Un studiu de sase ani intreprins la Universitatea Erasmus (Olanda) a stabilit ca la persoanele cu virsta peste 55 de ani care au consumat una pina la trei portii de alcool pe zi exista cu 42 de procente mai putine sanse de a se imbolnavi de aceasta boala, decit la cei care nu au consumat alcool deloc. Trebuie sa tineti cont insa de un fapt: consumul in exces de alcool nu are nici un rezultat pozitiv.

2 Calciul previne infarctul. Cercetarile noi in domeniu au aratat ca femeile care si-au administrat cite 1.500 de miligrame de calciu zilnic sufera de tulburari ale inimii mult mai putin decit cele care au probleme cu deficitul de calciu. Cu toate acestea, doza zilnica de calciu nu trebuie sa depaseasca 2.500 de miligrame.

3 Rosiile previn afectiunile inimii. Un studiu asupra a 1.379 de pacienti a aratat ca persoanele al caror regim alimentar este bogat in licopen - substanta care se gaseste in rosii - sint expuse mai putin de jumatate acceselor de inima.

4 Spalatul pe miini scade sansa de a raci. Nu va temeti ca veti contracta o raceala atunci cind linga dumneavoastra stranuta cineva! Cercetarile au aratat ca in opt cazuri din zece raceala se transmite prin miini. Spalatul lor este cea mai eficienta masura profilactica, ce va apara de infectia cu un virus.

5 Exercitiile fizice moderate previn diabetul. Specialistii spun ca plimbarea in pas mai rapid cite doua ore si jumatate pe saptamina scade considerabil riscul de a va imbolnavi de diabet.

6 Spanacul imbunatateste vederea. Cercetatorii din diferite tari au ajuns la concluzia ca daca folositi de cinci ori pe saptamina spanac, riscul aparitiei cataractei scade cu 77 la suta. Iar papaya contine un oxidant foarte puternic care blocheaza lumina ultravioleta daunatoare.

7 Vitamina D previne intimplarile neplacute care au legatura cu osteoporoza. Cercetatorii unei universitati americane au aratat ca femeile aflate in perioada postclimacteriu, care iau permanent vitamina D, risca de doua ori mai putin sa sufere din cauza osteoporozei decit cele care nu isi administreaza vitamina D.

8 Consumul de alimente in portii mici, dar dese scade colesterolul. Toti stiu ca trebuie evitate grasimile care se depun pe artere, dar medicii au aratat ca frecventa administrarii alimentelor este la fel de importanta ca si continutul lor. Studiile efectuate in Anglia au stabilit ca nivelul de colesterol este mai scazut in cazul unei cantitati egale de grasimi si calorii in regimul alimentar zilnic al celor obisnuiti sa manince de cinci-sase ori pe zi, dar in portii mici, decit in cazul celor care iau o masa sau doua pe zi, dar foarte bogate.

9 Luand in fiecare zi multivitamine scadeti de doua ori riscul de a va imbolnavi de cancer. Cercetarile noi arata ca forta magica a vitaminei E in combinatie cu acidul folic, calciu si vitaminele A si C scade riscul cancerului la intestinul gros cu 57 de procente.

10 Rugaciunea grabeste insanatosirea dupa interventiile chirurgicale, impiedica aparitia unor afectiuni si prelungeste viata. Cercetatorii din toata lumea continua sa atraga atentia asupra unui fapt uimitor: persoanele care se roaga in mod regulat sint mai sanatoase decit cele care nu cred in Dumnezeu. Pentru ca nu conteaza carui Dumnezeu si in ce biserica se roaga. Important este faptul ca el crede in forte mai puternice decit el, ca incearca sa comunice cu acestea, ceea ce il ajuta foarte mult.

_________________
Dacă nu mergi la pescuit pentru că ai crezut că o să plouă, nu o să mergi la pescuit niciodată.

http://www.baricadacarp.ro/forum/viewto ... ?f=22&t=23


29 Ian 2012, 02:04
Profil WWW
MODERATOR
MODERATOR
Avatar utilizator

Membru din: 29 Ian 2011, 22:46
Mesaje: 1126
Mesaj Re: De pe Net adunate
IMPRESIONANT


http://www.youtube.com/watch_popup?v=XK ... 8&vq=large

_________________
Dacă nu mergi la pescuit pentru că ai crezut că o să plouă, nu o să mergi la pescuit niciodată.

http://www.baricadacarp.ro/forum/viewto ... ?f=22&t=23


29 Ian 2012, 02:07
Profil WWW
MODERATOR
MODERATOR
Avatar utilizator

Membru din: 29 Ian 2011, 22:46
Mesaje: 1126
Mesaj Re: De pe Net adunate
CLIENTUL INTREABA :

Acum un an am schimbat versiunea Logodnica 7.0 cu Nevasta 1.0 si am observat ca programul a lansat o optiune subita Bebelus1.0 care ocupa mult spatiu pe hard. In instructiuni nu era nimic mentionat.

Pe de alta parte, Nevasta 1.0 se autoinstaleaza in toate celelalte programe si se lanseaza automat cand deschid alta aplicatie, impiedicandu-i executia. Aplicatii ca Bere-intre-prieteni 10.3 , Duminica-la-fotbal 5.0 nu mai functioneaza.

Uneori apare un virus - Soacra 1.0 , care blocheza sistemul sau face ca Nevasta 1.0 sa se comporte total haotic. Nu reusesc sa dezinstalez acest program si devine insuportabil mai ales cand incerc sa lansez aplicatia Duminica-de-dragoste 3.0 .

Se pare ca si alte fisiere sunt virusate. De ex.: c:/Sex__sambata_dimineata.exe nu mai functioneaza deloc. Am vrut sa revin la programul anterior Logodnica 7.0 dar procesul de dezinstalare al programului actual, Nevasta 1.0 mi se pare complicat iar riscurile pt. sistem sunt mari mai ales pt. Bebelus 1.0 care chiar imi place.

Ma puteti ajuta? Un utilizator disperat.

RASPUNS:

Draga client,
Nemultumirea Dvs. este frecventa printre utilizatori dar ea se datoreaza unei greseli primare de conceptie: Multi utilizatori trec de la orice versiune Logodnica X.0 la Nevasta 1.0 cu speranta falsa ca Nevasta 1.0 nu e decat un program de divertisment si utilitati. Dar e vorba de mult mai mult :Nevasta 1.0 e un Operating System complet creat ca sa controleze toate aplicatiile Dvs. E aproape imposibil sa dezinstalati Nevasta 1.0 si sa reveniti la Logodnica X.0 intrucat exista sisteme virusate care fac ca si acesta sa se comporte precum Nevasta 1.0 deci nu aveti nimic de castigat.

Aceeasi problema si cu Soacra X.0 . Acesta e un program mai vechi din care derivaNevasta 1.0 si comporta multe probleme de compatibilitate. Cu putin noroc, sfarseste prin a fi victima unui virus si dispare in cativa ani.

Unii utilizatori au incercat sa formateze tot modulul si sa instaleze programul Iubita+Nevasta 2.0 dar asta le-a creat si mai mari probleme ( a se citi notita de prevenire " Pensie alimentara" si "Custodia copiilor "). Daca instalati Iubita 8.0 nu incercati sa treceti laNevasta 2.0 pt ca problemele vor fi chiar mai mari decat cele cu Nevasta 1.0 . Chiar daca exista si versiuni Nevasta 3.0 si Nevasta 4.0 , acestea sunt rezervate specialistilor si avand un pret ridicat nu le recomandam.

Daca sistemul cade, va recomandam Celibat 1.0 dar ideal e sa pastrati Nevasta 1.0 si sa invatati programul cat mai bine posibil intrucat e foarte sensibil la anumite comenzi si reactioneaza rau la erori de instalare. Asadar, orice eroare aparuta va fi considerata ca provenind din partea Dvs. si trebuie sa vi-o asumati.
Va sfatuim sa activati aplicatiile C:/Scuze/Scuze.exe .

Evitati utilizarea tastelor ESC si SUPPR care necesita ulterior C:/Scuze /flori.exe. Pentru o mai buna utilizare, va sfatuim sa cumparati si pack-ul Bijuterii 3.0 , Vacante 5.1 .
Optiunile Da_draga_mea 2.7 si Ai_dreptate_iubire 4.5 sunt indispensabile.
Nu instalati sub nici o forma Secretara_blonda_in_fusta_mini 2.0 , O_prietena 3.1 . Aceste programe sunt incompatibile cu Nevasta 1.0 si pot distruge sistemul.
Functia c:/Sex__sambata_dimineata.exe se va activa odata cu c:/Colier_cu_diamante.exe .

_________________
Dacă nu mergi la pescuit pentru că ai crezut că o să plouă, nu o să mergi la pescuit niciodată.

http://www.baricadacarp.ro/forum/viewto ... ?f=22&t=23


02 Feb 2012, 22:28
Profil WWW
MODERATOR
MODERATOR
Avatar utilizator

Membru din: 29 Ian 2011, 22:46
Mesaje: 1126
Mesaj Re: De pe Net adunate
Un filmulet interesant despre pescuitul la copca.

http://www.youtube.com/watch?v=6gM9OAXP ... re=channel

_________________
Dacă nu mergi la pescuit pentru că ai crezut că o să plouă, nu o să mergi la pescuit niciodată.

http://www.baricadacarp.ro/forum/viewto ... ?f=22&t=23


05 Feb 2012, 15:00
Profil WWW
MODERATOR
MODERATOR
Avatar utilizator

Membru din: 29 Ian 2011, 22:46
Mesaje: 1126
Mesaj Re: De pe Net adunate
http://www.youtube.com/watch?v=Y7z-bHy- ... r_embedded


Asta este pentru cunoscatori :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=R99J45Pb ... _embedded#!

_________________
Dacă nu mergi la pescuit pentru că ai crezut că o să plouă, nu o să mergi la pescuit niciodată.

http://www.baricadacarp.ro/forum/viewto ... ?f=22&t=23


05 Feb 2012, 15:36
Profil WWW
Avatar utilizator

Membru din: 29 Ian 2011, 19:42
Mesaje: 322
Localitate: Cluj-Napoca
Mesaj Re: De pe Net adunate
http://acvabio.blogspot.com

Un blog cu si despre pesti , insa priviti din punct de vedere a acvaculturii.

_________________
http://www.alinpitters.ro/


05 Feb 2012, 19:21
Profil
MODERATOR
MODERATOR
Avatar utilizator

Membru din: 29 Ian 2011, 22:46
Mesaje: 1126
Mesaj Re: De pe Net adunate
Este gheata.....


http://www.youtube.com/watch_popup?v=xkk7DX0l95A&Lid=12

_________________
Dacă nu mergi la pescuit pentru că ai crezut că o să plouă, nu o să mergi la pescuit niciodată.

http://www.baricadacarp.ro/forum/viewto ... ?f=22&t=23


08 Feb 2012, 19:32
Profil WWW
MODERATOR
MODERATOR
Avatar utilizator

Membru din: 29 Ian 2011, 22:46
Mesaje: 1126
Mesaj Re: De pe Net adunate
COSTA CONCORDIA

http://www.kizoa.com/slideshow/d2197002 ... -concordia

_________________
Dacă nu mergi la pescuit pentru că ai crezut că o să plouă, nu o să mergi la pescuit niciodată.

http://www.baricadacarp.ro/forum/viewto ... ?f=22&t=23


08 Feb 2012, 19:35
Profil WWW
MODERATOR
MODERATOR
Avatar utilizator

Membru din: 29 Ian 2011, 22:46
Mesaje: 1126
Mesaj Re: De pe Net adunate
De pe e-mail:


Atentie la ceapa si usturoi !
CITITI-L!! Este important de stiut!
Acum citeva zile m-am trezit la 3 dimineata cu un copil cu febra si nasuc mucios, rugindu-ma sa-i iau temperatura si sa-i dau “michimente” ca a racit…Dupa ce i-am dat lingurita de siropel panadol, am luat o ceapa, am taiat-o si am asezat-o intr-un bol, exact linga perna copilei… 5 ore mai tirziu, la ora 8 cind ne-am trezit, nu mai avea febra , doar nasuc un pic mucios, iar ceapa arata ingrozitor – galben-verzui si mirosea de ziceai ca a putrezit demult. Ce e scris mai jos nu e poveste: sunt intimplari reale.
Din studiile efectuate asupra proprietatilor si efectelor Cepei si Usturoiului, se pare ca aceste doua vegetale deosebite au proprietatea de a “absoarbe” virusii si bacteriile, in momentul in care sunt “activate”, adica in momentul in care intra in contact cu aerul.
Astfel, in trecut, in traditia romaneasca Ceapa si Usturoiul se “desfaceau” la masa si se mancau direct, ca atare, pe loc. Nu se preparau spre a se lasa “pe mai tarziu”.
Si de ce se facea asa?… In momentul in care Ceapa si Usturoiul sunt “activate” (intra in contact cu aerul), ele incep sa “absoarba” din mediul inconjurator virusii si bacteriile.
Cind se mananca direct, pe loc, ea intra direct in organism. Astfel, procesul de absorbtie al virusilor si bacteriilor se produce doar in interiorul organismului, preluand de acolo virusi si bacterii.
In cazul in care Ceapa si Usturoiul nu se consuma “pe loc”, in contact cu aerul ele incep “absorbirea” de virusi si bacterii din mediul inconjurator (pana la momentul in care le mancam), pe care noi apoi le introducem in organismul nostru gata “impanate”.
Astfel, putem alege: - folosim Ceapa sau Usturoiul spre a atrage virusii si bacteriile din atmosfera, pe care apoi sa le introducem in organism, sau - folosim Ceapa si Usturoiul sa absoarba doar virusii si bacteriile din organism?…
De noi depinde…
CEAPA
In 1919 cand gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta sa combata gripa. Multi dintre fermieri si familiile lor o contractasera si multi chiar murisera.
Doctorul a ajus la un fermier unde, spre surprinderea lui, toti membrii familiei erau sanatosi. Cand doctorul a intrebat fermierul ce facea el diferit de ceilalti, sotia lui a spus ca a pus o ceapa curatata intr-un vas in fiecare camera a casei (si probabil pe vremea aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut si a cerut una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a descoperit virusul gripei in ceapa. In mod evident aceasta a absorbit virusul pastrand familia sanatoasa.
Apoi, am auzit aceasta povestire de la coafeza mea din Arizona . Acum multi ani angajatii ei se imbolnaveau de gripa si la fel multi dintre clienti. In urmatorul an ea a pus cepe in boluri peste tot in salon. Spre surprinderea ei nici un angajat nu s-a mai imbolnavit. Treaba functioneaza! (si nu, nu fac afaceri cu ceapa)
Morala povestii este: cumparati cateva cepe si puneti-le in boluri in fiecare camera din casa. Daca lucrati la birou, puneti unu sub birou sau undeva pe un raft. Incercati si veti vedea. Noi am facut asta anul trecut si nimeni din casa nu s-a imbolnavit de gripa. Daca va ajuta pe voi si pe cei dragi sa nu va imbolnaviti, cu atat mai bine. Daca totusi faceti gripa, va fi o forma usoara. Oricum… ce aveti de pierdut? Doar cateva cepe!!!!
Acum… mai exista si un PS la aceasta poveste, trimis de o prietena din Oregon care de obicei imi trimite contributii la articolele pe tema sanatatii. Ea mi-a povestit urmatoarea experienta despre ceapa:
“Eu nu stiam despre povestea cu fermierul… dar stiu ca eu personal am facut pneumonie si am fost foarte bolnava. Am citit un articol care spunea sa tai o ceapa la ambele capete, sa pui unul din capete intr-o furculita si sa pui capatul infipt in furculita intr-un borcan gol… iar apoi sa pui borcanul langa patul pacientului peste noapte.
Se spunea ca ceapa se innegreste peste noapte din cauza germenilor… si chiar asa s-a intamplat. Dimineata ceapa era un dezastru, dar eu déjà ma simteam mai bine.
Altceva ce am citit intr-un articol a fost ca atat ceapa, cat si usturoiul, distribuite prin camera, au salvat pe multi de la ciuma neagra. Ele au multe proprietati antibacteriale si antiseptice.”
Si acum inca o nota
CEPELE ABANDONATE DEVIN OTRAVITOARE.
Am folosit o ceapa care fusese lasata in frigider. Uneori nu folosesc o ceapa intreaga odata, ci pastrez cealalta jumatate pentru mai tarziu.
Dupa ce am citit aceasta informatie mi-am schimbat parerea… si pe viitor voi cumpara cepe mai mici.
Am avut privilegiul sa vizitez Mullins Food Products, divizia de fabricare a maionezei. Mullins este mare si este detinuta de 11 frati si surori din familia Mullins. Prietena mea Jeanne este CEO acolo.
A venit vorba despre intoxicatii alimentare si am dorit sa le impartasesc ceea ce am aflat de la un chimist. Tipul care ne-a condus in turul fabricii se numea Ed si era unul dintre frati. Ed este un expert in chimie si este implicat in dezvoltarea formulei sosului. El a dezvoltat formula sosului si pt McDonald ‘ s
Deci retineti ca Ed este un magician al chimiei alimentare. In timpul vizitei cineva a intrebat daca chiar trebuie sa ne facem griji cu privire la maioneza. Oamenii intotdeauna sunt ingrijorati ca maioneza se va strica. Raspunsul lui Ed va va surprinde. El a spus ca toata maioneza produsa comercial este sigura. “Nici macar nu trebuie pusa la frigider. Nu face nici un rau sa fie pusa, dar nu e neaparat necesar”. El a explicat ca pH-ul maionezei este stabilit la o valoare la care bacteriile nu pot supravietui in mediul inconjurator. El a vorbit despre picnicul esential, cu bolul de salata de cartofi pe masa si cum toata lumea da vina pe maioneza cand cuiva ii este rau. Ed spune ca atunci cand este raportata intoxicatia alimentara, primul lucru pe care il cerceteaza autoritatile este cand a mancat bolnavul ultima oara CEAPA si de unde au venit aceste cepe (din salata de cartofi?) Ed spune ca nu maioneza (atata timp cat nu e facuta in casa) este cea care se strica la aer. Cel mai probabil este ceapa, iar daca nu ceapa, atunci CARTOFII.
El a explicat ca ceapa este o mare piata de desfacere pentru bacterii, in special ceapa negatita. Nu ar trebui niciodata sa pastrezi o bucata de ceapa taiata. Nu este sigura nici daca o pui intr-o punga etansa si o bagi la frigider. Se contamineaza deja suficient doar prin faptul ca e taiata si sta la aer putina vreme, si poate deveni periculoasa pentru cine o ingereaza (asa ca, atentie sporita la ceapa care va este pusa in hotdog la meciurile de baseball!) Ed spune ca daca iei partea de ceapa lasata si o gatesti nebuneste s-ar putea sa fii in regula… dar daca tai ceapa lasata ca sa o pui in sandwich iti cauti problemele cu lumanarea. Atat ceapa cat si cartofii fierti dintr-o salata de cartofi vor atrage si favoriza inmultirea bacteriilor mult mai repede decat orice maioneza preparata comercial.
Deci, cum suna asta ca noutate? Luati-o cum vreti. Eu (autorul) am de gand sa fiu foarte atent la ceapa de acum incolo. Din mai multe motive acord credibilitate unui chimist si unei companii care produce milioane de tone de maioneza pe an.
De asemenea, CAINII NU TREBUIE SA MANANCE NICIODATA CEAPA. Stomacul lor nu o poate metaboliza.
Deci, nu uitati ca este periculos sa tai o ceapa si s-o folosesti pentru gatit a doua zi. Devine otravitoare intr-o singura noapte si creeaza bacterii toxice care pot provoca infectii la stomac din cauza excesului de secretie de bila si chiar intoxicatii alimentare.
Si inca un lucru foarte important : nu achizitionati ceapa sau usturoi la care le-au fost retezate “mustatile ‘ ‘ – radacinile , cu o portiune din bulb . Acolo , este deja portita deschisa …

_________________
Dacă nu mergi la pescuit pentru că ai crezut că o să plouă, nu o să mergi la pescuit niciodată.

http://www.baricadacarp.ro/forum/viewto ... ?f=22&t=23


08 Feb 2012, 20:21
Profil WWW
MODERATOR
MODERATOR
Avatar utilizator

Membru din: 29 Ian 2011, 22:46
Mesaje: 1126
Mesaj Re: De pe Net adunate
Constantin Tanase

Pleaca-ai nostri, vin ai nostri, noi rămânem tot ca prostii

Ne-am trezit din hibernare i-am strigat cât am putut:

Sus Cutare! Jos Cutare! i cu asta ce-am făcut?

Am dorit, cu mic, cu mare, i-am luptat, cum am stiut, S-avem nouă guvernare, si cu asta ce-am făcut?

Ca mai bine să ne fie,

Ne-a crescut salariul brut, Dar trăim în săracie,

Si cu asta ce-am făcut?

Ia coruptia amploare, Cum nicicând nu s-a văzut,

Scoatem totul la vânzare, si cu asta ce-am făcut?

Pentru-a câstiga o pâine, Multi o iau de la-nceput, Rătăcesc prin tări străine, si cu asta ce-am făcut?

Traversăm ani grei cu crize, Leul iar a decăzut,

Cresc întruna taxe-accize, si cu asta ce-am făcut?

Totul este ca-nainte, De belele n-am trecut, Se trag sforile, se minte, si cu asta ce-am făcut?

Se urzesc pe-ascuns vendete, Cum nicicând nu s-a văzut, tara-i plină de vedete,

Si cu asta ce-am făcut?

Pleacă-ai nostri, vin ai nostri!

E sloganul cunoscut; Iarăsi am votat ca prostii, si cu asta ce-am făcut?


“ N i m i c n o u s u b s o a r e ”

N i m i c n u - i i n t â m p l ă t o r î n l u m e ,

Orice asemanare între cele de mai sus, scrise de regretatul artist roman, în urmă cu 65 de ani, si zilele pe care le traim azi, noi românii, nu-i deloc întâmplătoare.

A s t a - i s o a r t a n o a s t r ă , f r a t i r o m â n i !

Constantin Tănase, un talentat artist roman, s-a născut la 5 iulie 1880, a murit la Bucuresti, în anul 1945. Moartea i s-a tras din încăpătânarea de a spune lucrurilor pe nume.

Constantin Tănase încă mai juca în Bucuresti, la un an de la invazia sovietică.

Într-unul din spectacolele sale, satirizând fărădelegile hoardelor bolevice, între care obsesia invadatorilor pentru ceasuri de orice fel, pentru care jefuiau oamenii în plină stradă, ziua în amiaza mare, somând victimele: „Davai Ceas!” (dă-mi ceasul), artistul: a introdus următorul monolog.

Rău era cu “der, die, das”

Da-i mai rău cu “davai ceas”
De la Nistru pân’ la Don
Davai ceas, davai palton

Davai ceas, davai mosie

Hara o tovărăsie!

După mai multe reprezentatii a fost arestat, amenintat cu moartea si i s-a ordonat să nu mai joace piesa. În următorul spectacol a apărut pe scenă într-un pardesiu imens, cu mânecile pardesiului căptusite de sus până jos cu ceasuri de mână. Spectatorii l-au aplaudat frenetic la aparitie, de si actorul nu a scos niciun cuvânt. Apoi i-a descheiat pardesiul, scotând la iveală un ceas cu pendulă! A spus doar: “El tic, eu tac, el tic, eu tac”.

Două zile mai târziu, marele actor era mort.

_________________
Dacă nu mergi la pescuit pentru că ai crezut că o să plouă, nu o să mergi la pescuit niciodată.

http://www.baricadacarp.ro/forum/viewto ... ?f=22&t=23


08 Feb 2012, 21:58
Profil WWW
Avatar utilizator

Membru din: 29 Ian 2011, 23:46
Mesaje: 490
Localitate: PLANET EARTH
Mesaj Re: De pe Net adunate
http://www.youtube.com/watch?v=tafY6uuhey0 :lol: :lol: :lol: :lol:

_________________
B.C.C.
Born To Fish
Baricada is a "CARP" Club , not "CRAP"...


09 Feb 2012, 16:47
Profil
MODERATOR
MODERATOR
Avatar utilizator

Membru din: 29 Ian 2011, 22:46
Mesaje: 1126
Mesaj Re: De pe Net adunate
Anonimus



http://stareanatiunii.com/anonymous-inf ... reanu.html

Declaratie soc :oops:

http://www.youtube.com/watch?v=6eJPk810QVw

_________________
Dacă nu mergi la pescuit pentru că ai crezut că o să plouă, nu o să mergi la pescuit niciodată.

http://www.baricadacarp.ro/forum/viewto ... ?f=22&t=23


14 Feb 2012, 20:25
Profil WWW
MODERATOR
MODERATOR
Avatar utilizator

Membru din: 29 Ian 2011, 22:46
Mesaje: 1126
Mesaj Re: De pe Net adunate
Fii mandru ca esti evazionist!

Ce spun altii despre acest lucru si ce ramane de facut...
Asta decide fiecare dupa ce citeste articolul.

http://capitalismpepaine.wordpress.com/ ... ment-16893

_________________
Dacă nu mergi la pescuit pentru că ai crezut că o să plouă, nu o să mergi la pescuit niciodată.

http://www.baricadacarp.ro/forum/viewto ... ?f=22&t=23


18 Feb 2012, 13:17
Profil WWW

Membru din: 27 Aug 2011, 19:47
Mesaje: 19
Mesaj Re: De pe Net adunate
La sanius :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=L_u0ir4a8M8


18 Feb 2012, 13:41
Profil
Avatar utilizator

Membru din: 29 Ian 2011, 19:42
Mesaje: 322
Localitate: Cluj-Napoca
Mesaj Re: De pe Net adunate
http://acvabio.blogspot.com/2012/02/pes ... -gust.html

Un seminar extrem de interesant despre punctul terminus in piscicultura .
prezentarea e haioasa si interesanta, puneti subtitrarea din bara de langa butonul de play.

_________________
http://www.alinpitters.ro/


19 Feb 2012, 13:03
Profil
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
Avatar utilizator

Membru din: 29 Ian 2011, 12:25
Mesaje: 2008
Localitate: Bucuresti
Mesaj Re: De pe Net adunate
Ştiaţi că...
1. Ştiaţi că ... filmul Avatar e făcut după cartea omonimă scrisă de Lorin Fortuna acum vreo 7 ani?
2. Ştiaţi că ... numele Wendy a fost făcut special pentru cartea „Peter Pan”.
3. Ştiaţi că ... cercetările indică faptul că ţânţarii sunt mai mult atraşi de persoanele care tocmai au mâncat banane.
4. Ştiaţi că ... sughiţul trece dacă vă ţineţi mâinile în apă foarte rece sau dacă vă înţepaţi lobul urechilor cu unghia?
5. Ştiaţi că ... o pisică în casă înseamnă scăderea tensiunii arteriale şi - ca urmare, a riscurilor unei boli cardiace.
6. Ştiaţi că ... ursul Polar este cel mai mare animal de pradă de pe uscat, având şi 700 kg (masculii), la o înălţime de 1.8 metri şi 3 metri în lungime!(?)
7. Ştiaţi că ... un melc poate să doarmă fără întrerupere timp de 3 ani şi să nu moară de foame?
8. Ştiaţi că ... în Los Angeles există mai puţine persoane decât automobile?
9. Ştiaţi că ... propoziţia: "The quick brown fox jumps over the lazy dog" foloseşte fiecare literă a alfabetului?
10. Ştiaţi că ... o persoană obişnuită este cu circa 6mm mai înaltă pe timp de noapte?
11. Ştiaţi că ... cămilele au trei seturi de pleoape?
12. Ştiaţi că ... liliecii întotdeauna vor zbura către stânga când vor ieşi dintr-o peşteră?
13. Ştiaţi că ... un strănut iese din gură cu o viteză de peste 965 km/h?
14. Ştiaţi că ... TYPEWRITER este cel mai lung cuvânt care poate fi scris folosind doar literele de pe un rând al tastaturii de calculator?
15. Ştiaţi că ... prima măsură cunoscută de contracepţie a fost folosirea excrementelor de crocodil, de către egipteni în anul 2000 i.Hr.?
16. Ştiaţi că ... o femeie din Arabia Saudită poate obţine un divorţ dacă soţul ei nu îi oferă cafea?
17. Ştiaţi că ... femeile sunt cele care în 70% din cazuri introduc acţiunea de divorţ?
18. Ştiaţi că ... inima creveţilor este localizată în cap?
19. Ştiaţi că ... bobul de strugure este o mică bombă dacă îl pui în cuptorul cu microunde?
20 Ştiaţi că ... creierul omului de Neanderthal era mai mare decât al nostru?
21. Ştiaţi că ... chiar în acestă secundă, 50% dintre şoferii depăşesc limita de viteză?
22. Ştiaţi că ... un cameleon orb, este perfect capabil să-şi schimbe culoarea în concordanţă cu mediul înconjurător?
23. Ştiaţi că ... crocodilii înghit pietre, ca să capete greutate şi să se scufunde mai adânc?
24. Ştiaţi că ... benzile desenate cu Donald Duck au fost interzise în Finlanda pentru că personajul nu purta pantaloni?
25. Ştiaţi că ... plămânul drept primeşte mai mult aer decât cel stâng?
26. Ştiaţi că ... mangustele sunt imune la veninul şerpilor?
27. Ştiaţi că ... sunetul paşilor lui E.T. a fost făcut de cineva care îşi freca mâinile în jeleu?
28. Ştiaţi că ... este imposibil să strănuţi cu ochii deschişi?
29. Ştiaţi că ... majoritatea maşinilor americane claxonează în nota la?
30. Ştiaţi că ... populaţia mondială de găini este aproape egală cu cea a oamenilor?
31. Ştiaţi că ... delfinii dorm cu un ochi deschis?
32. Ştiaţi că ... de fiecare dată când Beethoven se aşeza să compună muzică, îşi turna apă cu gheaţă peste cap?
33. Ştiaţi că ... limba Balenei Albastre cântăreşte mai mult decât un elefant?
34. Ştiaţi că ... un bărbat obişnuit mănâncă în jur de 50 de tone de alimente de-a lungul vieţii pentru a menţine o greutate de 80 de kg?
35. Ştiaţi că ... în 75% din familiile americane, femeile administrează banii şi plătesc taxele?
36. Ştiaţi că ... definiţia marketing-ului este reactualizată o dată la 5 ani?
37. Ştiaţi că.... cel mai mare ochi este cel al caracatiţei? Diametrul ajunge la 40-50 cm.
38. Ştiaţi că ... baobabul, care creşte în savanele africane, poate trăi şi până la 5000 de ani?
39. Ştiaţi că ... Indira Ghandi a fost fiică a unui prim ministru, mamă a unui prim ministru şi ea însăşi prim ministru?
40. Ştiaţi că ... în parlamentul britanic, care număra 650 de membri, sunt doar 400 de locuri? Cine întârzie trebuie să stea în picioare.
41. Ştiaţi că ... jocul de cărţi a fost inventat de chinezi în 1120?
42. Ştiaţi că ... o maimuţă a fost odată judecată şi condamnată pentru că fumase o ţigară în South Bend, Indiana?
43. Ştiaţi că ... în statul american Kansas este ilegal să prinzi un peşte cu mâinile goale?
44. Ştiaţi că ... pentru a putea citi hărţi, trebuie să ai ceea ce se numeşte „abilitate spaţială”, pe care majoritatea bărbaţilor o au bine dezvoltată spre deosebire de femei?
45. Ştiaţi că ... femeile rostesc 8.000 - 9.000 de cuvinte pe zi, iar un bărbat obişnuit între 2.000 şi 4.000 de cuvinte pe zi?
46. Ştiaţi că ... unele paste de dinţi conţin antigel şi majoritatea sunt toxice?
47. Ştiaţi că ... există mai multe păsări flamingo de plastic decât adevărate?
48. Ştiaţi că ... cea mai înaltă cascadă din lume este Cascada Angel din Venezuela?
49. Ştiaţi că ... numele insulelor Canare din oceanul Pacific are legătură cu căţeii şi nu cu canarii? Numele latin este INSULARIA CANARIA, care înseamană insula căţeilor.
50. Ştiaţi că ... ţânţarii au dinţi?
51. Ştiaţi că ... albinele pot fi folosite pentru a detecta minele terestre?
52. Ştiaţi că ... cel mai rece loc permanent locuit este localitatea Oimeacov (Rusia), pe valea fluviului Indighirka, unde s-a înregistrat, în februarie 1964, temperatura minimă absolută de -71,10?
53. Ştiaţi că ... deşertul unde s-a înregistrat cea mai lungă perioadă secetoasă este Atacama, unde ploaia a revenit după 400 ani?
54. Ştiaţi că ... Neil Amstrong a păşit pe lună cu piciorul stâng? CE GLUMĂ!!!
55. Ştiaţi că ... să mănânci cu furculiţa era odinioară considerat a fi scandalos?
56. Ştiaţi că ... cea mai întrebuinţată legumă din lume este ceapa?
57. Ştiaţi că ... şerveţelele nazale au fost iniţial făcute ca bandaje în Primul Război Mondial?
58. Ştiaţi că ... mai mult de 10.000 de păsări mor în fiecare an strivindu-se de geamurile clădirilor?
59. Ştiaţi că ... bricheta a fost inventată înaintea chibriturilor?
60. Ştiaţi că ... în fiecare minut, Pământul este lovit de 6.000 de fulgere?
61. Ştiaţi că ... la naştere, crevetele este mascul, apoi, pe măsură ce creşte, devine femelă?
62. Ştiaţi că ... elefantul este singurul animal cu 4 genunchi, şi toţi urşii polari sunt stângaci.
63. Ştiaţi că ... în anul 2020, bolile mintale vor reprezenta a doua cauză de deces, se arată într-un raport al OMS din cauza poluării, alimentaţiei chimizate şi mutaţiilor genetice la plante?
64. Ştiaţi că ... în iarna anului 1932 a fost atât de frig încât cascada Niagara Falls a îngheţat complet?
65. Ştiaţi că ... 70% din oameni se tem mai mult de păianjeni decât de moarte?
66. Ştiaţi că ... cea mai lungă întrerupere de program de televiziune a avut loc în Anglia, când BBC a întrerupt difuzarea unui film cu Michey Mouse pentru a anunţa începerea celui de-al doilea Război Mondial? După 6 ani, filmul a fost reluat exact de unde a fost întrerupt.
67. Ştiaţi că ... dinţii rozătorilor nu se opresc niciodată din creştere?
68. Ştiaţi că ... 111.111.111 x 111.111.111= 12.345.678.987.654.321
69. Ştiaţi că ... fructele culese în orele de dimineaţă sau de seară sunt mult mai gustoase decât cele culese la amiază?
70. Ştiaţi că ... perlele se topesc în oţet?
71. Ştiaţi că ... lui Walt Disney îi era frică de şoareci?
72. Ştiaţi că ... primul produs ce a avut cod de bare a fost guma Wrigley's?
73. Ştiaţi că ... Montpelier, Vermont este singura capitală de stat american fără vreun McDonald's?
74. Ştiaţi că ... blugii Levi's pot fi cumpăraţi la automatele din staţiile de metrou din Paris şi că această companie a finanţat partidul communist în USA?
75. Ştiaţi că ... New York este singurul oraş din Statele Unite unde mai mult de jumătate din populaţie nu deţine o maşină?
76. Ştiaţi că ... numele renilor lui Moş Crăciun sunt: Rudolph, Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder şi Blitzen?
77. Ştiaţi că ... pomii de Crăciun erau odinioară împodobiţi cu spumă de săpun?
78. Ştiaţi că ... măcăitul unei raţe nu produce ecou, şi nimeni nu ştie de ce?
79. Ştiaţi că ... caii comunică între ei folosind peste 100 de sunete?
80. Ştiaţi că ... broasca ţestoasă din specia Testudo Radiata trăieşte peste 200 ani?
81. Ştiaţi că ... celulele moarte ale pielii constituie aproape 60% din praful pe care îl ştergem de pe mobile?
82. Ştiaţi că ... un studiu asupra 200 000 struţi, timp de mai bine de 80 ani, nu arată nici un caz unde s-ar fi văzut vreun struţ ascuns cu capul în nisip?
83. Ştiaţi că ... pleoapele crocodilului sunt transparente, astfel încât atunci când se scufundă poate vedea prin apă?
84. Ştiaţi că ... cangurul este un animal care nu poate merge cu spatele înainte?
85. Ştiaţi că ... triunghiul lui Pasca îşi are rădăcinile în China anului 1200 când Jia Xien a realizat primele studii de acest gen?
86. Ştiaţi că ... Leonardo da Vinci a anticipat încă din anul 1491 construirea ceasului cu pendulă? Acesta a fost conceput două sute de ani mai târziu, în anul 1656, de matematicianul german Christiaan Huygens.
87. Ştiaţi că ... „sinus” şi „cosinus” au fost introduşi în limba română în 1820 de către omul de cultură român Gheorghe Lazăr?
88. Ştiaţi că ... o plăcintă se poate tăia în 8 bucăţi din 3 mişcări?
89. Ştiaţi că ... papagalii sunt unele dintre cele mai inteligente specii de păsări de pe glob?
90. Ştiaţi că ... munţii Carpaţi găzduiesc cele mai mari populaţii de lupi, urşi bruni şi linxi din Europa?
91. Ştiaţi că ... denumirea de „hamster” provine din limba germană? Cuvântul „Hamstern” înseamnă „a face provizii/a aduna”.
92. Ştiaţi că ... căscatul hipopotamului nu este un semn de adormire sau plictiseală ci este de fapt un gest ameninţător?
93. Ştiaţi că ... a existat o specie de cal care avea mărimea unei pisici de casă?
94. Ştiaţi că ... în munţii Gara-Taz (Kazahstan), într-o peşteră care se află la 160 de metri adâncime, a fost găsită o neobişnuită pădurice de brazi?
95. Ştiaţi că ... dacă ai călătorii de la un cap la altul al galaxiei noastre - Calea Lactee - cu viteza luminii, ţi-ar trebui 100.000 ani?
96. Ştiaţi că ... simţul de miros al unei furnici este la fel de puternic ca al unui câine?
97. Ştiaţi că ... scaunul electric a fost inventat de un dentist?
98. Ştiaţi că ... amprentele urşilor koala nu se pot distinge de cele umane şi pot fi confundate la locul unei crime?
99. Ştiaţi că ... întregul nume al Los Angeles este: El Pueblo de Nuestra Serona la Reina de Los Angeles de Porciuncula?
100. Ştiaţi că ... inima unei balene albastre bate doar de nouă ori pe minut?
101. Ştiaţi că ... cel mai vechi dicţionar cunoscut datează din anul 600 î.Ch.? Găsit în Mesopotamia , el e scris în akadiană, limba folosită de babilonieni.
102. Ştiaţi că ... s-au înregistrat păsări de pradă care zboară la altitudini mai mari decât Everestul (8848m)?
103. Ştiaţi că ... prima floare fosilă a fost descoperită în Colorado în anul 1953 şi are o vechime de 65 milioane de ani? Este o plantă înrudită cu ananasul numită puya.
104. Ştiaţi că ... cea mai zgomotoasă insectă este greierul African, ale cărui sunete depăşesc 100 de decibeli?
105. Ştiaţi că ... cea mai distructivă insectă cunoscută este lăcusta de deşert? Aceasta trăieşte în Africa şi Asia de Vest. Roiurile unor astfel de lăcuste nimicesc întreaga vegetaţie care le iese în cale.
106. Ştiaţi că ... prima femeie din Europa care a fumat a fost regina Caterina de Medicis, pentru că a fost convinsă de astrologi şi prezicători că tutunul îi va revigora tenul?
107. Ştiaţi că ... savanţii ruşi au descoperit, în Siberia, o salamandră cuprinsă într-o platoşă de gheaţă în urmă cu 70 de ani, care, după topirea gheţii, a revenit la viaţă?
108. Ştiaţi că ... fiecare persoană are o amprentă unică a limbii, aşa cum sunt şi cele ale degetelor?
109. Ştiaţi că ... feniletilamina produce o uşoară stare de visare şi este produsă de către creier în momentul în care doi oameni sunt îndrăgostiţi, iar aceeaşi substanţă se găseşte şi în ciocolată?
110. Ştiaţi că ... există o specie de muscă, Cephenomia, al cărei zbor depăşeşte viteza sunetului, atingând 1300 km/h?
111. Ştiaţi că ... majoritatea vacilor produc mai mult lapte când ascultă muzică?
112. Ştiaţi că ... hipopotamii au ucis mai mulţi oameni decât orice alt animal?
113. Ştiaţi că ... albinele pot fi folosite pentru a detecta minele terestre?
114. Ştiaţi că ... alunele constituie unul dintre ingredientele dinamitei?
115. Ştiaţi că ... în 1987, American Airlines a economisit 40.000$ eliminând câte o măslină din fiecare salată servită celor care stăteau la business class?
116. Ştiaţi că ... durata de viaţă a unei papile gustative este de 10 zile?
117. Ştiaţi că ... creşterea creierului se opreşte în jurul vârstei de 15 ani?
118. Ştiaţi că ... întâmplările cele mai frecvente în vise sunt: căderile, eşecurile repetate în desfăşurarea unor acţiuni, activităţi legate de locul de muncă sau de şcoală, experienţele sexuale, persoana care doarme se visează ca fiind urmărită sau atacată de cineva?
119. Ştiaţi că ... sunt necesare aproximativ 200.000 de încruntări pentru apariţia unui rid permanent deasupra sprâncenelor?
120. Ştiaţi că ... atunci când ne lovim într-un anume loc din zona cotului resimţim o durere acută? Aceasta se datorează faptului că pe aici trece nervul cubital, poziţionat de-a lungul osului humerus. Se consideră că aceasta ar fi o scurtă formă de paralizie

_________________
Baricada Carp Club


24 Feb 2012, 12:45
Profil
MODERATOR
MODERATOR
Avatar utilizator

Membru din: 29 Ian 2011, 22:46
Mesaje: 1126
Mesaj Re: De pe Net adunate
Limba romana e atat de bogata incat am exportat-o pe banda rulanta. Intr-un top al denumirilor internationale, fara sa stie purtatorii, avem urmatoarele rezultate:
1. Pe primul loc, bineinteles, ce alt nume ar putea figura decat renumita statiune croata Pula. Am intalnit persoane care isi fac concediile in Pula (inclusiv oameni care chiar merg in Croatia pentru asta).
http://en.wikipedia.org/wiki/Pula,_Croatia

2. Tot Pula se numeste si moneda oficiala a statului african Botswana. Prin asta se explica saracia lucie din savana... luand in calcul faptul ca populatia e preponderent feminina, se ajunge la cateva subdiviziuni de Pula pe cap de locuitor. Cursul de schimb il gasiti pe http://www.x-rates.com/d/BWP/table.html

3. In alte zone de pe continentul african, oamenii o duc si mai rau. Daca botswanezilor le e de ajuns o Pula pentru a-si asigura traiul (mai ales ca-s negri, si stim noi ce se vorbeste despre ei), 3,4 milioane de mozambicani locuiesc in regiunea Nampula, avand capitala in orasul cu acelasi nume.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nampula_Province

4. Printre distractiile mai putin cunoscute, dar mai apropiate de noi, se poate numara o excursie cu intreaga familie in micul si linistitul Camping De Muie, pe insula olandeza Tholen. Puteti sa le scrieti sa-i felicitati pentru denumirea inspirata, sediul lor din St. Maartensdijk e amplasat tot pe strada... Muie.
Sau vizitati-i pe http://www.campingdemuie.nl

5. Futai USA Inc. este (ah, asta imi aduce aminte de o imprecatie dintr-un vers de Parazitii) cel mai mare producator de umbrele din lume, vezi Doamne. Cica aproape toate umbrelele din lume contin piese Futai. Firma taiwano-americana mai face si crose de golf... desi nu vad legatura.
http://www.futaiusa.com/about_futaiusa.htm

6. LABA inseamna pentru toti italienii Libera Accademia di Belle Arti. Saracii ofera chiar 30 burse de studiu "per i Master della LABA". LABA - La natura dell' arte.
http://www.laba.biz

7. Daca tu crezi ca esti in rahat, ce parere ai de cei 32.000 de insi din orasul israelian Rahat? In Rahat, ce-i drept, locuiesc numai arabi , si ei se simt bine acolo, de vreme ce rahat inseamna pe limba lor ceva gen "convietuire fericita".
http://en.wikipedia.org/wiki/Rahat

8. Pentru ca din nou ne-am indepartat de plaiurile mioritice, am putea sa vizitam si Curu. Nu, nu e suficient sa te uiti in spate, Curu este o rezervatie naturala in Costa Rica. 75% din Curu lor este impadurit, si totusi costaricanii il considera unul din cele mai frumoase locuri din tara. N-as vrea sa le vad pe celelalte, in cazul asta.
http://www.nicoyapeninsula.com/curu/

9. Am ajuns si in indepartata Japonie, unde pe crestele muntilor cresc falnicii Sugi. Sugi este chiar arborele national al japonezilor, asteptam cu interes aclimatizarea lui pe coastele insorite ale Croatiei de mai sus.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sugi

10. Cui nu-i plac conditiile rudimentare oferite de campingul olandez de Muie, ii recomandam cu caldura cazarea in hotelul parizian de Buci.
http://www.buci-hotel.com/
In concluzie, dragi cititori, fiti mandri de graiul ce-l graiti, dar fiti prudenti. N-ai de unde sa stii ce inseamna "buna ziua" in limba uzbeka.

_________________
Dacă nu mergi la pescuit pentru că ai crezut că o să plouă, nu o să mergi la pescuit niciodată.

http://www.baricadacarp.ro/forum/viewto ... ?f=22&t=23


24 Feb 2012, 19:30
Profil WWW
Afiseaza mesajele din ultimele:  Sorteaza dupa  
Raspunde la subiect   [ 212 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Urmatorul

Cine este conectat

Utilizatorii ce navigheaza pe acest forum: Niciun utilizator inregistrat si 1 vizitator


Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti publica fisiere atasate in acest forum

Mergi la:  
Powered by Webstyle