mamaliga pentru patratica
reteta mea pentru mamaliga patratica care se foloseste pusa pe ac sau fir
Apa 2l Compozitie: Malai 1 kg Faina alba 1 cana maxim,putina vanilie si sofran cit sai dea culoare
Se pune apa la fiert, cand da in clocot se pune malaiul amestecandu-l continuu , putin cate putin, sa nu se faca cocoloase.
Dupa aproximtiv 1 ora de fiert (cel de la tara fierbe mai greu) se lasa putin la racit cat sa o putem prelucra.
Se amesteca cu faina pana isi mentine forma -se da forma unei roti de cascaval invelind-o intr-un prosop nefolosit
-se pune iar la fiert intr-un vas in care apa este pe jumatate clocotita.(se poate inveli in tifon)
Se lasa la fiert pana se ridica singura deasupra apei.
Se scoate incet si se pune pe un fund de lemn la racit. -apoi se taie in cubulete la marimea dorita
Obs:Acestea ar trebui sa sara daca dati cu ele de masa ca niste mingii.