|
Acum este 01 Noi 2024, 06:44
|
Autor |
Mesaj |
Dan Mitranescu
MODERATOR
|
SISTEM PUNCTARE CN AGVPS
In urma sedintei de la sediul AGVPS a fost luata decizia ca echipele participante la CN sa cumuleze toate punctele de pe sectoare in cele trei manse si cine are cele mai putine puncte sa devina castigator. Consider ca este o decizie luata prea repede si am rugamintea la capitanii loturilor sa revizuiasca acest lucru. Asa cum de pe un sector se ia in calcul pozitia in clasamentul respectiv ( nu cate kg a prins echipa ) tot asa este normal ca dupa fiecare etapa loturile sa primeasca puncte de la 1 la 18 cu care sa mearga mai departe. In sistemul actual pot aparea diferente foarte mari intre loturi, nejustificate ca valoare, datorita grilelor . Este ca si la locurile de pescuit daca se ia in calcul greutate prinsa ( nu puncte ), sau la fotbal daca se ia in calcul suma golurilor pe care le inscrie o echipa in tot campionatul . Nu se poate asa ceva ! ... Dai de o echipa cu o zi proasta si marchezi 100 de goluri . Cu ce este normal sa mergi mai departe cu o suta de goluri sau cu 3 puncte ? Acelasi lucru este si in cazul nostru . Clasamentul pe natiuni CIPS-FIPS care se face pe ultimii 5 ani cum este conceput ? Se aduna cate puncte a obtinut fiecare natiune pe sectoarele pe care a participat sau locul ocupat la sfarsitul fiecarui campionat in clasamentul general ???
_________________ http://www.danmitranescu.ro
|
04 Iun 2012, 10:47 |
|
|
george
|
Re: SISTEM PUNCTARE CN AGVPS
|
04 Iun 2012, 11:08 |
|
|
Cristi Ionita
MEMBRU
|
@Dan Cam ai dreptate. Acest sistem avantajeaza loturile ce vor termina in prima etapa pe un loc din coada clasamentului si le dezavantajeaza clar pe primele 5 sa zicem... Logic ar fi sa nu se cumuleze punctele de pe sectoare precum afirmi, dar ce te faci daca in ultima etapa, loturile ce se afla pe pozitiile 10-18 nu se mai prezinta? @Gor Misto tabelele, dar pune 'allign left' la numele cluburilor
|
04 Iun 2012, 13:05 |
|
|
george
|
Cristi Ionita scrie: ............................................... @Gor Misto tabelele, dar pune 'allign left' la numele cluburilor Daca le aliniez, dupa aia o sa vrei sa fie puse si in ordine alfabetica...apoi si standurile sa fie in ordinea numarului de sector sau pe grile...si tot asa...sa le puna cine vrea !
|
04 Iun 2012, 13:49 |
|
|
Madalin007
|
O mare porcarie acest sistem de punctare (!!!
_________________ www.jaluzeleverticale.eu CS CARP ZONE
|
04 Iun 2012, 19:35 |
|
|
david nicu
MODERATOR
|
[quote="Cristi Ionita"]@Dan
Cam ai dreptate. Acest sistem avantajeaza loturile ce vor termina in prima etapa pe un loc din coada clasamentului si le dezavantajeaza clar pe primele 5 sa zicem.
Poti fi mai explicit ?
_________________ BARICADA CRAP CLUB
|
04 Iun 2012, 19:38 |
|
|
george
|
Teoretic, sistemul asta de punctare ofera mai multe sanse celor care termina prost prima etapa...chiar si a doua. Practic insa, se prea poate sa castigi 2 manse din 3 si sa stai acasa...mai mult, se poate sa mearga la CM un lot care sa nu castige nici o mansa ! p.s. In afara de table , in ce alt sport iei bataie dupa ce castigi 2 partide din 3 ?!
|
04 Iun 2012, 19:47 |
|
|
C.I.S
|
Dan Mitrănescu şi George Iorga au dreptate,dar restul cluburilor,reprezentanţii acestora, de ce părere sunt?
|
04 Iun 2012, 20:09 |
|
|
david nicu
MODERATOR
|
Eu am inteles ca cu cat aduni mai putine puncte etapa de etapa cu atat iti maresti sansele de castig,daca termini pe primul loc si aduni 3 puncte de ce lotul dupa locurile 10-18 sunt mai avantajate?
_________________ BARICADA CRAP CLUB
|
04 Iun 2012, 21:10 |
|
|
preda
Membru din: 11 Iun 2011, 22:33 Mesaje: 65 Localitate: BUCURESTI
|
Cand ai inscris lotul te-ai supus unui regulament ! Sistemul de punctaj este postat din Aprilie vezi aici . viewtopic.php?f=24&t=1486
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=0Jrz0niWeL4
|
04 Iun 2012, 21:40 |
|
|
george
|
preda scrie: Cand ai inscris lotul te-ai supus unui regulament ! Sistemul de punctaj este postat din Aprilie vezi aici . viewtopic.php?f=24&t=1486N-a fost f. bine explicata socoteala per lot, per sector, si probabil s-a inteles gresit. MODUL DE PUNCTARE SI DE INTOCMIRE AL CLASAMENTULUI – conform Regulament FIPS-CIPS, cu acumularea punctelor din fiecare mansa.......... Regulamentul CIPS prevede ca ptr. locul obtinut pe un sector sa incasezi un numar de puncte echivalent cu locul obtinut . La final, punctajul intregului lot it da locul in clasament. Era mai ok sa aduni locurile obtinute in fiecare mansa de fiecare lot, nu sa incepi sa faci diferentieri intre aceleasi rezultate...respectiv, in manse diferite, ptr. acelasi loc obtinut de un lot, sa ai un numar de puncte diferit, pe care sa-l iei la socoteala in alcatuirea altui clasament ! Ptr. acelasi rezultat obtinut, in aceiasi competitie, intre aceleasi echipe, CIPS nu atribuie un punctaj diferit !
|
04 Iun 2012, 22:05 |
|
|
preda
Membru din: 11 Iun 2011, 22:33 Mesaje: 65 Localitate: BUCURESTI
|
"cu acumularea punctelor din fiecare mansa".......... Eu cred ca se intelege perfect Daca se schimba sistemul la ultima mansa ies scantei
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=0Jrz0niWeL4
|
04 Iun 2012, 22:39 |
|
|
george
|
preda scrie: "cu acumularea punctelor din fiecare mansa".......... Eu cred ca se intelege perfect Daca se schimba sistemul la ultima mansa ies scantei Daca se intelegea perfect, crezi ca mai aparea discutia asta ? Considera o mansa ca si un clasament de sector...ptr. fiecare loc obtinut iei echivalentul in puncte...asa s-ar aplica corect regulamentul CIPS ! Ai aduna simplu pozitia obtinuta de lot in fiecare mansa si ai trage linie ... lotul care are cele mai putine puncte e 100% cel mai bun ! Daca o sa castige un lot care nu castiga nici o mansa, o sa vedeti atunci vorbe de duh !
|
04 Iun 2012, 22:59 |
|
|
Dan Mitranescu
MODERATOR
|
Sistemul actual ofera posibilitatea diferentelor mari intre punctele cu care pleaca loturile de la o mansa la alta . Aceste diferente se recupereaza foarte greu indiferent ca sunt in fruntea clasamentului sau la sfarsitul acestuia. Mai exact in sistemul actual intre locul 1 si locul 2 , dupa prima etapa pot sa fie si 10 puncte , pe cand in sistemul propus diferenta este de un singur punct ! Este ca pe sector , daca locul 1 are 500kg si locul 2 are 100kg , diferenta reala intre ele nu este de 400 puncte . Este de un singur punct . Pentru ca poate locul 1 a tras un stand foarte bun ... Asa este si in sistemul actual ... un lot bun poate sa traga o grila foarte buna si acest lucru o sa fie decisiv ! Asta nu inseamna ca lotul respectiv este cel mai bun ! Repet : Exista un clasament pe natiuni facut de CIPS-FIPS in ultimii 5 ani . Ce au luat in calcul : locul ocupat de natiuni in clasamentul general in fiecare an sau suma punctelor obtinute pe sectoare de fiecare natiune pe parcursul celor 5 ani ? Raspunsul la aceasta intrebare este solutia. In primavara la concursul cu schimbare de locuri de pe Moara Vlasiei am sustinut ca este bine sa se plece dupa fiecare etapa cu puncte nu cu kg , pentru ca asa este corect. Am iesit pe locul 5 pentru asta ! . In varianta pe kg castigam concursul dupa doua zile fara sa mai fim nevoiti sa pescuim in a 3-a ... ! Asa ca nu mai insist !
|
04 Iun 2012, 22:59 |
|
|
Dan Mitranescu
MODERATOR
|
Am deschis acest subiect deoarece problema a fost discutata la ultima sedinta si a fost gandita maxim un minut ... ( Despre arbitraj am discutat o ora ... sa nu ne fure cineva ! )
|
04 Iun 2012, 23:03 |
|
|
viorel dulamita
|
Dan Mitranescu scrie: Am deschis acest subiect deoarece problema a fost discutata la ultima sedinta si a fost gandita maxim un minut ... ...se vede...rezultatul ... ( Despre arbitraj am discutat o ora ... sa nu ne fure cineva ! ) ,,,si crezi ca un arbitru meseriasi nu o poate face ...
|
04 Iun 2012, 23:32 |
|
|
Dan Mitranescu
MODERATOR
|
viorel dulamita scrie: Dan Mitranescu scrie: Am deschis acest subiect deoarece problema a fost discutata la ultima sedinta si a fost gandita maxim un minut ... ...se vede...rezultatul ... ( Despre arbitraj am discutat o ora ... sa nu ne fure cineva ! ) ,,,si crezi ca un arbitru meseriasi nu o poate face ... Nu raspund la aceasta intrebare pentru ca o anticipez pe urmatoarea cu "un arbitru foarte meserias" si atunci chiar nu mai am ce sa spun !
|
04 Iun 2012, 23:50 |
|
|
viorel dulamita
|
Dan Mitranescu scrie: ...Nu raspund la aceasta intrebare pentru ca o anticipez pe urmatoarea cu "un arbitru foarte meserias" si atunci chiar nu mai am ce sa spun ! ... ... Consider ca in etapa urmatoare sa se plece cu nr de puncte corespunzatoare locului obtinut de lot, iar in caz de egalitate de puncte intre doua sau mai multe loturi, dupa trei manse, sa intervina si "golaverajul". Grilele sa ramina aceleasi pt fiecare mansa, in sitatia in care sa nu fie loturi ce se retrag.
|
04 Iun 2012, 23:58 |
|
|
Dan Mitranescu
MODERATOR
|
viorel dulamita scrie: Dan Mitranescu scrie: ...Nu raspund la aceasta intrebare pentru ca o anticipez pe urmatoarea cu "un arbitru foarte meserias" si atunci chiar nu mai am ce sa spun ! ... ... Consider ca in etapa urmatoare sa se plece cu nr de puncte corespunzatoare locului obtinut de lot, [url]iar in caz de egalitate de puncte intre doua sau mai multe loturi,[/url] dupa trei manse, sa intervina si "golaverajul". Grilele sa ramina aceleasi pt fiecare mansa, in sitatia in care sa nu fie loturi ce se retrag. Chiar asa !!! Daca la prima etapa doua sau mai multe loturi au acelasi numar de puncte merg asa mai departe ca se "despart" ele pana la urma ! Conform regulamentului CIPS-FIPS dupa un concurs exista un sistem de departajare foarte precis . De ce sa plece la egalitate ??? Caz destul de plauzibil : Echipele A si B : Prima etapa echipa A 1,4 ,2 total 7 puncte cu 500kg si echipa B 2,2,3 total tot 7 puncte cu 400kg ( locurile 1si 2) A doua etapa echipa A 3,3,2 total 8 puncte cu 600kg si echipa B 2,2,4 total tot 8 puncte cu 500kg ( locurile 1si 2) Ultima etapa echipa A 1,3,3 total 7 puncte cu 600kg si echipa B 3,2,2 total tot 7 puncte cu 900 kg. ( locurile 1si 2) In sistemul actual castiga echipa B cu egalitate de puncte in cele trei manse ( sunt sute de variante de egalitate ... ) si cu suma de kg mai mare , chiar daca a luat bataie in primele doua etape si a castigat-o numai pe ultima ....conform REGULAMENTULUI CIPS-FIPS
|
05 Iun 2012, 00:42 |
|
|
viorel dulamita
|
...oare reg CIPS-FIPS, nu se refera la competitii ce se desfashoara intr-o singura etapa...
|
05 Iun 2012, 00:48 |
|
|