|
Acum este 28 Noi 2024, 22:03
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 18 mesaje ] |
|
metode pentru preperarea porumbului
Autor |
Mesaj |
Sile Movilita
Membru din: 04 Feb 2011, 11:49 Mesaje: 102
|
metode pentru preperarea porumbului
Cantitatea de porumb pe care dorim sa o preparam o punem intr-un recipient potrivit, in acest caz o galeata de plastic. Vasul cu porumb il umplem cu apa. Este foarte important sa nu umpleti vasul decit pe jumatate din cantitatea de boabe de porumb puse in vas, pentru ca de obicei boabele isi dubleaza volumul dupa inmuiere, odata procesul inceput boabele de porumb vor incepe sa preia apa , lichidele in general. Acest proces ne ofera posibilitati nelimitate de a adauga porumbului cateva ingrediente care sa-l faca mai ataractiv mai "gustos" si mult mai apreciat de crap:Indulcitori substante aromatizante denumite si arome - se poate folosi orice aromatizant hidrosolubil sau solid atractanti alte ingrediente de atractie si pantentatori de gust si miros Indulcitori folositi poti fi: zahar tos sau normal - aproximativ 100 gr la un kilogram de boabe melasa - 50 ml la un kilogram de boabe uscate. miere de albine - 50-80 gr la kg Sa vorbim putin despre melasa - acest lichid natural, se obtine in procesul productiei de zahar din sfecla de zahar. Fiind vorba de un produs natural, se poate folosi si intr-o concentratie mai mare. In contextul aromelor naturale nu avem voie sa uitam mierea de albine. Bineinteles ca se pot folosi si alti indulcitori dupa preferintele fiecaruia (marca, forma). De asemenea si cantitatile se pot modifica pana ce se gaseste formula potrivita pt locului si pesti vizati. Bun am folosit indulcitorul o alta substanta minune folosita cu succes in pescuitul la crap in ultimii ani este betaina, nu are gust sau miros specific, este hidrosolubila, se foloseste aproximativ 1mg la un kilogram de boabe de porumb uscate. Inse este un bun igredient in cresterea apetitului. Betana are mai multe forme in principal datorita modului de producere (nu vb acum despre ele) insa atentie ce folositi cea lichida este mai usor de contrafacut deci este indicat sa o folositi pe cea solida care se va dizolva excelent in lichid. Peste porumb se mai pot adauga alti atractanti, aminoacizi care sporesc gradul de atractie. Si nu in ultimul rand pentru cei ce doresc sa dea un gust aparte se adauga aroma. Nu va sugerez una anume eu folosesc arome de: capsuna, anason, fructe, scoica, piper , usturoi ... Fiecare este liber sa experimenteze , idee de baza este insa nu nu folositi prea multa sau prea concentrata. Incercati sa respectati indicatiile producatorului. Si cel mai important sa folositi aroma in functie de temperatura apei. Dupa ce toate ingredientele sunt introduse in galeata trebuie sa lasam porumbul la inmuiat cel putin 24 ore si pana la 48 ore, amestecand din cand in cand. Dupa aceasta porumbul se poate rasturna intr-o oala potrivita si se fierb boabele la foc mic, aproximativ 15-20 minute. Atentie. Cu cat fierbem mai mult porumbul cu atat avem sansa sa distrugem ingredientele introduse. Daca acest lucru nu va deranjeaza, se poate fierbe porumbul pana la o ora si jumatate, dar neaparat la foc mic, altfel riscam sa se sparga boabele. Urmatorul pas este optional, dar este recomandat. Dupa fierbere se varsa porumbul din nou in galeata si se lasa la fermentat. Va asigur ca boabele astfel preparate vor castiga foarte mult in atractivitate. Asteptati doar pana incepe procesul de fermentare, vara acest lucru se intampla in doar 12 ore. Porumbul astfel preparat poate fi folosit si 1-2 saptamani in functie de locul unde il depozitati si de gradul de alterare. Procesul de fermentare poate fi recunoscut dupa miros si dupa stratul de spuma care se formeaza pe apa din galeata. Daca ati respectat pasii descrisi mai sus, veti obtine o nada perfecta pentru pescuitul crapului. Fire intinse va urez !
|
28 Feb 2011, 13:59 |
|
|
turcu ionel
Membru din: 03 Feb 2011, 14:38 Mesaje: 198
|
Re: metode pentru preperarea porumbului
crapul prefera porumbul putin mai tare, ii place sa rontaie...
|
28 Feb 2011, 14:03 |
|
|
Saceanu Valentin
Membru din: 31 Ian 2011, 12:18 Mesaje: 191
|
Re: metode pentru preperarea porumbului
Am pregatit porumb dupa cum urmeaza: Am pus porumb uscat intr-un borcan,am acoperit cu apa,am lasat doua saptamani la temperatura camerei,pentru fermentare,am golit apa,am spalat si dupa ce a scurs apa,am umplut borcanul cu tuica de prune cu cca 10% miere de albine. si am prins ff bine fir intins
|
28 Feb 2011, 14:55 |
|
|
pista bv
Membru din: 25 Feb 2011, 17:17 Mesaje: 32
|
Re: metode pentru preperarea porumbului
Domnu Sile@ nu e prea putin 1mg de betaina? De la ce firma cumparati de obicei aroma de piper? Daca nu-i secret
|
28 Feb 2011, 20:45 |
|
|
sofian stefan
Membru din: 30 Ian 2011, 18:31 Mesaje: 84
|
Re: metode pentru preperarea porumbului
Eu in sezonul trecut am avut rezultate exceptionale cu porumb "imputit".Intr-un bidon de 60litri am pus aprox.2parti porumb boabe si o parte grau,peste care am turnat apa calda pentru a grabi fermentarea si l-am lasat in curte la soare.Apa trebuie sa depaseasca nivelul boabelor deoarece acestea absorb apa.Aceasta compozitie am folosit-o pentru nadit cu barcuta,dar si pe fir de par.Aufost zile cand eram singurul pe balta care am avut rezultate.
|
01 Mar 2011, 23:55 |
|
|
razvan u.
ADMINISTRATOR
Membru din: 29 Ian 2011, 12:25 Mesaje: 2023 Localitate: Bucuresti
|
Re: metode pentru preperarea porumbului
O galeata de 10 kg mix, 7 kg porumb, multa apa peste si putin indulcitor, lasat la fermentat 48 de ore = multi crapi. CB poate sa confirme.
_________________ Baricada Carp Club
|
02 Mar 2011, 00:20 |
|
|
carpmaster
Membru din: 29 Ian 2011, 23:46 Mesaje: 490 Localitate: PLANET EARTH
|
Re: metode pentru preperarea porumbului
CB= Catalin Botezatu?
_________________ B.C.C. Born To Fish Baricada is a "CARP" Club , not "CRAP"...
|
02 Mar 2011, 00:28 |
|
|
dan badarcea
Membru din: 29 Ian 2011, 15:43 Mesaje: 110 Localitate: bucuresti
|
Re: metode pentru preperarea porumbului
razvan ulmeanu scrie: O galeata de 10 kg mix, 7 kg porumb, multa apa peste si putin indulcitor, lasat la fermentat 48 de ore = multi crapi. CB poate sa confirme. o galeata de 10kg cu porumb de floricele,mult ulei si sare. lasat la foc 4,8 min=multa bere ulmene de ce modifici reteta? @burak CB=Calul Balan
_________________ Ovidius Constanta
|
02 Mar 2011, 06:35 |
|
|
razvan u.
ADMINISTRATOR
Membru din: 29 Ian 2011, 12:25 Mesaje: 2023 Localitate: Bucuresti
|
Re: metode pentru preperarea porumbului
carpmaster scrie: CB= Catalin Botezatu? Stiu ca ti-l doresti pe CB, dar nu pot sa te ajut! dan badarcea scrie: razvan ulmeanu scrie: O galeata de 10 kg mix, 7 kg porumb, multa apa peste si putin indulcitor, lasat la fermentat 48 de ore = multi crapi. CB poate sa confirme. o galeata de 10kg cu porumb de floricele,mult ulei si sare. lasat la foc 4,8 min=multa bere ulmene de ce modifici reteta? @burak CB=Calul Balan Ce iti mai place shorma cu de toate.
_________________ Baricada Carp Club
|
02 Mar 2011, 06:53 |
|
|
Vasilica Baboieru
Membru din: 31 Ian 2011, 13:33 Mesaje: 29
|
Re: metode pentru preperarea porumbului
Dane ,berea unde se pune ?
|
02 Mar 2011, 11:45 |
|
|
cea mai buna
Membru din: 29 Ian 2011, 12:30 Mesaje: 741 Localitate: Bucuresti
|
Re: metode pentru preperarea porumbului
razvan ulmeanu scrie: carpmaster scrie: CB= Catalin Botezatu? Stiu ca ti-l doresti pe CB, dar nu pot sa te ajut! Avand in vedere ca sunteti nedespartiti peste tot, aceeasi banuiala planeaza peste amandoi......asta-i o informatie venita pe surse....
_________________ Libertatea omului e partea divina din el
|
02 Mar 2011, 16:55 |
|
|
dan badarcea
Membru din: 29 Ian 2011, 15:43 Mesaje: 110 Localitate: bucuresti
|
Re: metode pentru preperarea porumbului
baboieru' scrie: Dane ,berea unde se pune ? unde poate fiecare vasilica sper ca tu nu o s-o pui in mamaliga
_________________ Ovidius Constanta
|
02 Mar 2011, 17:01 |
|
|
dan badarcea
Membru din: 29 Ian 2011, 15:43 Mesaje: 110 Localitate: bucuresti
|
Re: metode pentru preperarea porumbului
cea mai buna scrie: razvan ulmeanu scrie: carpmaster scrie: CB= Catalin Botezatu? Stiu ca ti-l doresti pe CB, dar nu pot sa te ajut! Avand in vedere ca sunteti nedespartiti peste tot, aceeasi banuiala planeaza peste amandoi......asta-i o informatie venita pe surse.... surse credibile?
_________________ Ovidius Constanta
|
02 Mar 2011, 17:02 |
|
|
cea mai buna
Membru din: 29 Ian 2011, 12:30 Mesaje: 741 Localitate: Bucuresti
|
Re: metode pentru preperarea porumbului
extrem de credibile si serioase....dar care doresc sa ramana anonime...
_________________ Libertatea omului e partea divina din el
|
02 Mar 2011, 17:06 |
|
|
razvan u.
ADMINISTRATOR
Membru din: 29 Ian 2011, 12:25 Mesaje: 2023 Localitate: Bucuresti
|
Re: metode pentru preperarea porumbului
Iar e plictiseala la 23.... On topic: cu cat fermenteaza mai mult porumbul, cu atat mai bine pt crap.
_________________ Baricada Carp Club
|
02 Mar 2011, 21:22 |
|
|
cea mai buna
Membru din: 29 Ian 2011, 12:30 Mesaje: 741 Localitate: Bucuresti
|
Re: metode pentru preperarea porumbului
ba deloc plictiseala... ma pregatesc asiduu, imi aranjez 2 gal de porumb fiert fermentat, cu bere!
_________________ Libertatea omului e partea divina din el
|
02 Mar 2011, 23:16 |
|
|
razvan u.
ADMINISTRATOR
Membru din: 29 Ian 2011, 12:25 Mesaje: 2023 Localitate: Bucuresti
|
Re: metode pentru preperarea porumbului
Prefer indulcitorul Sweet Cajouser. Repede goagal!
_________________ Baricada Carp Club
|
02 Mar 2011, 23:47 |
|
|
cea mai buna
Membru din: 29 Ian 2011, 12:30 Mesaje: 741 Localitate: Bucuresti
|
Re: metode pentru preperarea porumbului
mofturi si bani aruncati ii place atat de mult ca il mananca asa natural
_________________ Libertatea omului e partea divina din el
|
02 Mar 2011, 23:51 |
|
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 18 mesaje ] |
|
Cine este conectat |
Utilizatorii ce navigheaza pe acest forum: Niciun utilizator inregistrat si 8 vizitatori |
|
Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum Nu puteti publica fisiere atasate in acest forum
|
|