Crapul de Aur 2011
Publicat in CONCURSURI de admin / 22 martie 2011
Organizator:
George Mihaila
Perioada:
07.04.2011 – 10.04.2011 (joi – duminica, 72h)Echipe: 16 echipe / 3 pescari
Taxa:
2.100lei / echipa 3 pescari
Se intocmesc doua clasamente separate pe fiecare sector:
- unul in care conteaza doar cele mai mari 5 capturi ale fiecarei echipe
- unul in care conteaza doar cantitatea.
Echipa care va avea cele mai putine puncte in urma adunarii pozitiei din cele doua clasamente, va fi desemnata castigatoarea sectorului. In caz de egalitate de puncte, va castiga echipa care este mai bine clasata in clasamentul de cantitate.
PREMII (pentru fiecare sector in parte)
LOCUL I
3.500 lei
LOCUL II
2.500 lei
LOCUL III
1.000 lei
CAPTURA SECTOR
1.000 lei
Indiferent de sectorul din care face parte, echipa care va avea cea mai mare cantitate de peste prins va primi marele premiu.
MARELE PREMIU (poate cumula cu alte premii)
5.000 lei
CAPTURA COMPETITIEI (poate cumula cu alte premii)
2.000 lei
REGULAMENTUL COMPETITIEI. SANCTIUNI.
1.6 lansete / echipa, un singur carlig la fiecare- momeala atasata firului de par. (ELIMINARE)
2.Este interzisa nada vie . (ELIMINARE)
3.Se puncteaza crap si cteno de la 1,000 de grame.
4.Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti raniti sau morti. (depunctare 20 de kg si plata cu 30 lei/kg la crap intre 1-5 kg si 50 lei peste 5 kg)
5.Concurentii trebuie sa manevreze cu grija crapii pe mal.
6.Numarul minim de saci pe care trebuie sa-l aiba o echipa este de 15. Obligatoriu 5 saci trebuie sa fie model mare. Pestii se vor pastra cate unul in fiecare sac indiferent de greutate – depunctare 10 kg
7.Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea plumbului in caz de ruptura.
8.Concurentii sunt obligati sa anunte potentialii vizitatori ca nu au voie cu masina pe lac.Masinile vizitatorilor NU vor depasii prima bariera! Se pot primi vizite la stand pana la orele 19 si doar pe jos.
9.Concurentii au voie sa circule cu masina intre standuri DOAR pe timpul zilei si asta doar cu viteza redusa si fara sa deranjeze concurentii. Interzisa vizitarea concurentilor intre standuri dupa orele 20 – depunctare 20 kg.
10.Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice – depunctare 20 kg
11.Este interzisa folosirea oricarui tip de de sonar sau barca de nadit. (ELIMINARE)
12.In cort este permis iluminatul de orice fel. In afara acestuia nu este permisa decat lanterna de cap.Rulota este considerata “cort”. Depunctare 10 kg.
13.Concurentii sunt rugati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final, fara chistoace de tigari , coji de seminte sau gunoaie imprastiate.
14.Toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill) se desfasoara in zona standului, fara a deranja vecinii de pescuit. Este permisa intrarea in apa DOAR pana la genunchi pentru legarea sacilor sau la mincioc.
15.Pe durata concursului echipele pot face o singura schimbare. Schimbarea trebuie anuntata arbitrilor de sector si consemnata in foaia de concurs.
16.Nadirea grea este permisa doar pe timpul zilei, intre orele 7 si 19. Nadirea grea inseamna aruncarea in apa a oricarei nade cu diametrul mai mare de 30 mm sau folosirea rachetei / catapulta de nadit. Nadirea usoara( baston de nadit ) se poate face la orice ora – depunctare 10 kg
17.Echipele sunt obligate sa cantareasca toti crapii prinsi, nu este voie sa retii pestele in sac decat pana la primul cantar oficial. – depunctare 20 kg
18.Se poate pescui cu plumb fix, pierdut sau in –line, feeder sau arc naditor.
19.Pana la ora oficiala de start a concursului, pescarii nu au voie sa nadeasca sau sa lanseze nimic in apa.
ARBITRAJ
A.Se fac 3 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 8.00, la ora 13 si seara incepand cu ora 19.
B.La aceste cantariri un vecin de stand este obligat sa participe. Exceptie face cazul cand un concurent a prins mai mult de 10 crapi, sau o captura mai mare de 10 kg. Atunci se pot face si cantariri intre cantarele oficiale.
C.Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi crapilor.
D.Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa se autosesizeze cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit) cel care ia decizia finala este arbitrul sef, care va hotari locul amplasarii markerului .
FIR intins concurentilor!
paulleta te rugam sa bagi material