Raspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 
 deranj la AGVPS 
Autor Mesaj
Avatar utilizator

Membru din: 03 Feb 2011, 14:38
Mesaje: 198
Mesaj deranj la AGVPS
În ceea ce priveşte organele de conducere ale A.G.V.P.S. din România - Congresul şi Consiliul – este de reţinut faptul că acestea sunt compuse exclusiv din membri delegaţi la Congres ai organizaţiilor afiliate, care îndeplinesc anumite condiţii statutare. Preşedintele, vicepreşedinţii şi ceilalţi membri ai acestor organe de conducere sunt eligibili pentru perioade de câte 5 ani.
De la nivelul conducerii A.G.V.P.S. din România a fost şi este coordonată, în mod unitar, întreaga activitate de reprezentare a intereselor organizaţiilor afiliate şi, implicit, ale tuturor membrilor acestor organizaţii.
Cu toate acestea, după evenimentele din 1989, mai exact de prin 1998 încoace, A.G.V.P.S. din România - cu sediul în Bucureşti, Calea Moşilor nr. 128 - a fost nevoită să suporte constituirea interesată, cu sprijinul unor reprezentanţi de seamă ai autorităţi publice centrale care răspunde de silvicultură, a unei pseudo A.G.V.P.S. din România, cu sediul în Bacău. Situaţia de ilegalitate evidentă a celei din urmă s-a tranşat târziu, de această dată cu ajutorul instanţelor competente de judecată, reuşindu-se în final dizolvarea şi lichidarea acesteia de două ori succesiv, deoarece, după obţinerea unei hotărâri definitive şi irevocabile pentru dizolvarea şi lichidarea pseudo A.G.V.P.S. cu sediul la Bacău, acesta a reuşit să se mai constituie odată. Pe lângă cheltuiala inerentă implicată de acţiunea noastră şi de timpul pierdut, situaţia de gravă ilegalitate, acceptată şi încurajată de reprezentanţi autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, a condus la spargerea unităţii de reprezentare a vânătorilor şi pescarilor sportivi din România, dizidenţii beneficiind însă din plin, de acţiunile conducerii A.G.V.P.S. din România, susţinute în interesul asociaţiilor afiliate şi ale membrilor acestora.
Ulterior, după anul 2000, s-a mai înfiinţat, în absolută contradicţie cu legea, şi un aşa zis Sindicat Naţional al Vânătorilor din România, iar de câţiva ani, după anul 2004, şi o Federaţie Naţională a Pescarilor Sportivi din România (FNPSR), ambele cu sprijinul unor reprezentanţi ai structurilor autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură. Acestea au reîncercat, în mod repetat, dizolvarea şi lichidarea A.G.V.P.S. din România şi a unor asociaţii afiliate, printre care cele înfiinţate în anul 1968. Toate acţiunile ostile A.G.V.P.S. din România şi asociaţiilor afiliate la aceasta, demarate de aşa-zisul Sindicat Naţional al Vânătorilor şi aşa-zisa Federaţie Naţională a Pescarilor Sportivi, au fost câştigate însă, fără excepţii până acum, de către A.G.V.P.S. din România şi asociaţiile afiliate. Acesta nu înseamnă că acţiunile ostile iniţiate de aceste entităţi interesate şi stimulate împotriva noastră s-au încheiat. Mai există, de dată recentă, o iniţiativă similară, de înfiinţare a unei pretinse Federaţii Naţionale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România, cu sediul în Buzău, constituită din două asociaţii locale, Muflonul şi Pisica Sălbatică, dintre care doar prima a reuşit să dobândească fond cinegetic în gestiune. Deşi acţiunile şi activităţile acestor asociaţii se desfăşoară în contradicţie cu preceptele de ordine publică, ele sunt susţinute, din interese oculte, de anumiţi funcţionari publici ai organismelor statului cu atribuţii în profil şi în domeniul apărării ordinei de drept.
A.G.V.P.S. din România nu are cum să evite astfel de situaţii ostile ei şi asociaţiilor afiliate, generate, acceptate sau susţinute de anumiţi funcţionari publici, dar nu numai, deoarece aceştia sunt categoric interesaţi de un alt mod de atribuire în exploatare durabilă a resurselor naturale regenerabile denumite generic vânat şi peşte. Atâta timp cât A.G.V.P.S. din România va apăra eficient interesele asociaţiilor afiliate şi ale membrilor acestora, se va situa pe o poziţie contrară intereselor unor reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale care răspunde de vânătoare şi de pescuit recreativ-sportiv şi ale prietenilor din umbră ai acestora, în cazurile în care aceştia doresc un alt mod de atribuire, clientelar, a gestiunii fondurilor cinegetice şi bazinelor piscicole naturale din România.
Din cauza acestor contradicţii de interese, autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură a încercat şi a reuşit să elimine sintagma „A.G.V.P.S. din România” din legile actuale privind pescuitul, în anul 2001, şi vânătoarea, în anul 2006. A fost eliminată sintagma şi din Legea armelor si muniţiilor în anul 2003. S-a încercat să se lase, astfel, fără legitimitate A.G.V.P.S. din România, care a fost înfiinţată prin lege şi trebuia, conform prevederilor Ordonanţei nr. 26/2000, să-şi desfăşoare activitatea sub autoritatea legilor prin care s-a înfiinţat (sau prin care a fost instituţionalizată). Numai că toate aceste legi au fost, rând pe rând, abrogate. Pentru a evita situaţia de discutabilă legitimitate a A.G.V.P.S. din România, în care era împinsă din iniţiativa unor reprezentanţi ai autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, conducerea acesteia a încercat şi a reuşit, la nivelul instanţelor judecătoreşti competente, în baza prevederilor Ordonanţei nr. 26/2000, să înscrie definitiv şi irevocabil, A.G.V.P.S. din România în Registrele speciale al Asociaţiilor şi Fundaţiilor.
Soluţia dată de judecători este atipică, fiindcă Ordonanţa nr. 26/2000 nu a prevăzut decât cazul asociaţiilor şi fundaţiilor înfiinţate prin lege şi cazul celor constituite în baza Legii 21/1924 sau a acestei ordonanţe. Nu a prevăzut şi cazul asociaţiilor şi fundaţiilor înfiinţate prin legi care ulterior s-au abrogat, cum a fost cazul A.G.V.P.S. din România.
În concluzie, A.G.V.P.S. din România este acum persoana juridică de drept privat şi de utilitate publică, apolitică, cu patrimoniu propriu, distinct şi indivizibil. Este înscrisă, definitiv şi irevocabil, în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor de pe lângă Judecătoria sectorului II, sub nr. 4/2000, şi în Registrul Naţional al Asociaţiilor şi Fundaţiilor, sub nr. 1561/A/2000.

Apreciem că urmare a acestei recunoaşteri din partea instanţelor competente de judecată, A.G.V.P.S. din România şi-a clarificat definitiv şi irevocabil poziţia, de partener sobru de dialog, la nivel naţional, cu autorităţile publice centrale al statului şi la nivel internaţional, cu instituţiile similare sau internaţionale în materie. Prin trecutul său şi obiectivele urmărite, A.G.V.P.S. din România oferă, în continuare, o garanţie certă a interesului consecvent pe care-l are pentru protecţia şi conservarea fondurilor cinegetice şi piscicole naţionale, pentru bunul mers al activităţilor de vânătoare şi de pescuit sportiv din România şi pentru apărarea intereselor legitime ale vânătorilor şi pescarilor sportivi din ţara noastră, asociaţi în organizaţii afiliate

ps.de curind aps Zimbrul :roll: a luat calea federatiei ;) domnule Popescu,felicitari! ;)


26 Apr 2011, 09:17
Profil

Membru din: 07 Feb 2011, 17:14
Mesaje: 557
Mesaj Re: deranj la AGVPS
Ar trebui si să documentezi putin cele afirmate.Să te ajut puțin.
1. AGVPSR a fost inființată de regimul bolsevic instaurat la București prin decretul nr. 211/1948, ca persoană juridică de utilitate publică, în subordinea Ministerului silvicilturii sub numele de Asociația generală a vânătorilor din Republica Populară Română.
Prin HCM 3126/1953 s-au desfințat si toate asociațiile de pescari sportivi din romania si pescarii au fost obligați sa se inscrie în sectiile de pescuit ale AGVRPR, care a devenit AGVPSRPR. Ce este de remarcat este că aceste asociații erau de drept privat si odata cu desfiintarea li s-a confiscat si patrimoniul, care a fost dat matroanei nou infiintate.
In 1990 prin HG 983/1990 privind reorganizarea Ministerului mediului, a fost scoasă din schemă AGVPSR, încetând astfel să mai existe. Niste băieti destepti (Sergiu Celac, Șelaru, Țăruș s.a.) au facut o miscare desteapta si au inscris, printr-un fals în declaratii semnat de Șelaru, AGVPSR la Registrul Comerțului ca organizație cooperatistă. Înscrierea s-a facut sub nr. J40/3216/1990, având codul fiscal 2351547, unde a stat înscrisă pâna in anul 2008, când în urma procesului de dizolvare intentat de FNPSr, AGVPSR s-a dat singură în judecată invocând inscrierea la registrul comertului ca o eroare.
Cât priveste inscrierea la RAF, este foarte important de analizat, întrucât acest lucru este în stare de judecată. Prima tentativă a fost in anul 1998, ca urmare a prevederilor Legii 103/1996 privind vânătoarea și fondul cinegetic. Actiunea a fost respinsă prin Decizia Curții Supreme de Justiție nr. 685/1999, care în motivare a spus ca AGVPSR este persoană de drept public, nu de drept privat. Irevocabilă. In anul 2000, AGVPSR s-a înscris și in RAF, cu numărul care s-a amintit, depunând ca documente un bilant contabil falsificat (inlocuit prima filă) de la Registrul comerțului.
Ce nu ai inteles este ca art. 85 din OG 26/2000 se referă la persoane de utilitate publică, nu de drept privat, și nu era compettența Judecătoriei să o inscrie, în RAF inscriindu-se doar asociațiile infiintate de persoane private. Actiunea de stergere din RAF este pe rol, la Tribunalul Bucuresti de unde a fost suspendat la cererea AGVPSR care a invocat o excepție de neconstitutionalitate a art. 55 și 56 din OG 26/2000, cererea respinsă de Curtea Constitutională, iar dosarul a fost repus pe rol. Rămâne ca instanța să stabilească daca o persoană de drept public poate fi inscrisă in RAF unde se inscriu persoanele de drept privat. Cert este că prin radiere AGVPSR si-a luat un alt cod fiscal, fiind un alt subiect de drept.
Detalii pe http://www.mfinante.ro/infocodfiscal.html - cod fiscal 2351547
http://www.mfinante.ro/infocodfiscal.html - cod fiscal 24251140

Interesant, nu?

PS Pot să probez totul prin documente.


26 Apr 2011, 09:45
Profil
Afiseaza mesajele din ultimele:  Sorteaza dupa  
Raspunde la subiect   [ 2 mesaje ] 

Cine este conectat

Utilizatorii ce navigheaza pe acest forum: Niciun utilizator inregistrat si 1 vizitator


Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti publica fisiere atasate in acest forum

Mergi la:  
Powered by Webstyle