Raspunde la subiect  [ 27 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
 Anchete Jurnalul de Ilfov-Toate episoadele-Tancabesti 2013 
Autor Mesaj
Avatar utilizator

Membru din: 21 Aug 2011, 21:08
Mesaje: 283
Localitate: Tancabesti Ilfov
Mesaj Re: Anchete Jurnalul de Ilfov-Toate episoadele-Tancabesti 20
Au început să se ocupe de minciunile lui Jean Valvis

Link direct Tancabesti.ro : http://tancabesti.ro/index.php/au-inceput-sa-se-ocupe-de-minciunile-lui-jean-valvis/

Link direct Jurnalul de Ilfov : http://www.jurnaluldeilfov.ro/stire/3157/au-nceput-s-se-ocupe-de-minciunile-lui-jean-valvis.html

din seria : La Tâncăbești, cand “lumea strâmbă” își trage apa la picioare!

Episodul 19

Postat la: 2.08.2013 – Jurnalul de Ilfov

Imagine

Dezvaluiri

Pentru “marele om de afaceri” cu dublă cetăţenie, greacă şi elveţiană, minciunile nu mai sunt o chestiune de fantezie. Ci de caracter. Mai degrabă, de lipsa lui.

Lucrul ăsta apare din ce în ce mai vizibil. Pentru autorităţi sau opinia publică, pentru afaceriştii din branşa lui sau altele. Cei călcaţi în picioare ori trişaţi s-au adunat, au sesizat instituţii ale statului, l-au chemat în justiţie.

N-aţi văzut că – pe toate posturile tv – nu mai cântă scorneala reaclamelor mincinoase ale “Apei minerale cu 0 % nitraţi”? Sau cu ipocritul apel public al lui Valvis, “pentru schimbarea Legii Apei”, în România?

Despre aceste lucruri veţi afla detalii, azi.

Rechinul funciar nimiceşte tot

El devastează vieţile oamenilor, muşcă pământul şi apa. Încă din 2004, nefericirea, necazurile au venit ca un val gigantic, distrugător, peste munca şi investiţiile fraţilor Parfenie.

Ei sunt administratori legali, concesionari pentru 49 de ani ai Lacurilor Tâncăbeşti 1 şi 2. Afacerea lor? E această fermă piscicolă, răspunderea pentru barajul dintre lacuri şi întreţinerea lor.

2004 este momentul când afaceristul, Jean Valvis a pus ochii pe terenurile riverane ale faimoasei “Avicola”, din comuna Baloteşti. A minţit cu seninătate că va spori locurile de muncă, pentru că, deh, ăsta ar fi sensul “procesului de privatizare”. Peste numai o lună de zile, toţi angajaţii au rămas pe drumuri.

De fapt, a fost un masiv tun imobiliar. Într-o zonă de mare viitor, pentru ansambluri rezidenţiale – din vecinătatea DN1 Bucureşti-Ploieşti.

Modelul de escrocare, tip Valvis

În ciuda promisiunilor şi angajamentelor contractuale, semnate cu statul, grecul pustieşte în câteva săptămâni acea unitate etalon de cercetare ştiinţifică, genetică şi reproducţie. Unică în ţară. Azi, locul e o ruină, devastat. L-aţi văzut în ziarul nostru.

Apoi, Valvis şi-a extins proprietatea, peste zona de protecţie a lacului. Ţinta înşelătoriei? Ieşirea exclusivă la apă, a proprietăţii sale. Fapt ce ar creşte de multe ori valoarea terenurilor, cumpărate pe nimic.

Chit că pentru asta, de ani de zile, afacerea fraţilor Parfenie nu poate creşte, iar munca şi investiţiile lor nu aduc profitul scontat. Başca, pentru că disputa se află în justiţie, ei nu pot să acceseze fonduri europene, la care ar avea tot dreptul. Nu mai vorbim despre cheltuielile mari, pentru menţinerea cazului lor pe rolul instanţelor judecătoreşti.

Când s-a văzut ce soi de om e?

Aducerea lui Valvis în justiţie de către fraţii Parfenie l-a aşezat în lumina reflectoarelor. Aşa a aflat opinia publică despre fraudele lui.

Nerespectarea legilor, ar trebui să aibă urmări chiar şi în România. Deşi la noi, pronunţarea unor sentinţe se face după ani buni, în care îţi pierzi nădejdea, răbdarea, banii.

Dar în cazul Tâncăbeşti, se pare că există motive ale speranţei de dreptate.

În episodul trecut al acestei anchete, v-am prezentat acte, documente, decizii ale unor instituţii, cum sunt Agenţia pentru Protecţia Mediului Ilfov şi Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură – care îi blochează lui Valvis accesele de afacerist nedomesticit.

Apă minerală cu 0% nitraţi – un fals!

Patronatul Apelor Minerale (APEMIN), a depus o plângere penală împotriva S.C Carpathian Springs, din cadrul Valvis Holding, producătorul apei minerale Aqua Carpatica, arătând că sloganul “cea mai pură apă minerală din lume” este un fals.

La 18 februarie 2013, au fost sesizate următoarele instituţii ale statului:

Cabinetul primului ministru, Victor Ponta;
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC);
Ministerul Finanţelor – Direcţia Ajutor de Stat şi Practici Neloiale;
Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale;
Agenţia Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară;
Procurorul general de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Iată ce susţine documentul:

«În fapt, menţiunea “Cea mai pură apă din lume” de pe eticheta produsului Aqua Carpatica induce în eroare consumatorii prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, în scopul de a obţine un folos material injust».

Închisoare de la 3 la 15 ani

Citez, în continuare: “Având în vedere că inducerea în eroare a fost săvârşită prin folosirea de calităţi mincinoase (ale produsului) apreciem că ne aflăm în fata agravantei de la alin. 2 al art. 215 Cod Penal, agravantă pentru care este prevăzută pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 15 ani”. (…)

“Înşelăciune”!

“Precizăm totodată că, prin activitatea infracţională mai sus descrisă, sunt încălcate şi prevederile Legii 158, din 2008, privind Publicitatea înşelătoare şi publicitatea comparativă, întrucât toate apele minerale naturale, recunoscute de către autorităţile statului român, îndeplinesc condiţiile cerute de legislaţia naţională şi europeană în vigoare şi nu se poate afirma că o apă minerală este mai pură decât alta, fără a deforma realitatea, ci doar printr-o înşelăciune, în flagrantă contradicţie cu autorităţile competente, care au omologat apele minerale naturale, conform legislaţiei în vigoare”.

“Cea mai pură apă din lume nu există”

Adrian Feru, director de cercetare-dezvoltare la Societatea Naţională a Apelor Minerale, a arătat că “Aqua Carpatica nu este deloc cea mai pură din lume. Astea sunt poveşti. Cea mai pură apă din lume nici nu există”.

Ulterior, s-a aflat că acum, Valvis are două surse de apă plată şi o sursă de apă carbogazoasă. La cea de apă carbogazoasă, valoarea nitraţilor este mai mare, de 0,8-0,9. Dar ei mai au apă plată şi din altă sursă, unde valoarea este peste unu.

Hoţia cu încurcatul izvoarelor

Adrian Feru continuă: “În condiţiile astea, tu vii cu un produs, apă plată din sursa Băjenaru, cu o valoare mică, într-adevăr. Şi asta o extrapolezi la toate apele. Deci automat reclama de la prima se extrapolează şi la cealaltă, ceea ce înseamnă că reclama este dublu înşelătoare”.

În episodul următor, despre interdicţia de difuzare a spoturile publicitare cu Aqua Carpatica, despre suita minciunilor sfruntate şi tupeul afaceristului greco-elvețian, Jean Valvis.

_________________
http://www.tancabesti.ro
Complexul Two Lakes Two Brothers Tancabesti
Romanian Carp & Catfish Land
Mail : office@tancabesti.ro
Facebook : https://www.facebook.com/TwoLakesTwoBrothersTancabesti


03 Aug 2013, 09:58
Profil WWW
Avatar utilizator

Membru din: 21 Aug 2011, 21:08
Mesaje: 283
Localitate: Tancabesti Ilfov
Mesaj Re: Anchete Jurnalul de Ilfov-Toate episoadele-Tancabesti 20
Cuplul Daniel Ţicău – Mioara Mantale : Planeta Minciunilor – 23 August 2013 Jurnalul de Ilfov

Link direct Tancabesti.ro : http://tancabesti.ro/index.php/cuplul-daniel-ticau-mioara-mantale-planeta-minciunilor-23-august-2013-jurnalul-de-ilfov/

Link direct Jurnalul de Ilfov : http://www.jurnaluldeilfov.ro/stire/3260/planeta-minciunilor.html

din seria : La Tâncăbești, cand “lumea strâmbă” își trage apa la picioare!


Episodul 20

Postat la: 23.08.2013 – Jurnalul de Ilfov

Imagine

de Eugen Dichiseanu


Imagine

Cuplul Daniel Ţicău – Mioara Mantale în cazul Tâncăbești și nu numai

Imagine

„Să nu minţi”! E cert că, în copilăria lor, Daniel şi Mioara au primit şi ei acest îndemn universal, în educaţie. Părinţi, pedagogi, e imposibil ca toţi să fi uitat aşa ceva.

Vârstele au trecut. Iar la maturitate, cei doi – separat, apoi împreună – au descoperit că principiul ăsta îi incomodează. E restrictiv. Că le limitează rău fantezia îmbogăţirii, orgoliul puterii. Şi a însemnelor pământeşti pe care le oferă: bani, onoruri, case, terenuri.

Minciuna, înşelătoria, abuzul au devenit fapte sociale de care auzim la tot pasul. Ştirile sunt inun­date de ele. O adevărată epidemie, spun unii. Un lucru e sigur. Statul este incapabil să impună carantina. Să îi izoleze focarele.

Cu atât mai mult, cu cât dezvăluirile îi privesc chiar pe cei care administrează legea. De la vârful instituţiilor statului. Oficial.

Ţesătura canceroasă e mai răspândită decât în trecut? Poate da, poate nu. Dar odată cu dezvoltarea mass-media, lumea află mai repede totul.

Abuzul Tâncăbeşti

Imagine

Astăzi, minciunile personajelor Ţicău – Mantale vor avea locuri pe rândul din faţă. Măsluirea actelor de provenienţă a proprietăţii lor de la Tâncăbeşti am prezentat-o în episoadele anterioare. Mai sunt, cu ghiotura. Voi reveni la ele.

În 2010, cuplul s-a făcut proprietar pe o suprafaţă de teren de 1.000 mp, pe malul lacului. Acolo, şi-au construit o bojdeucă, tip casă de vacanţă. Asta deşi încalcă zona de protecţie a lacurilor. Care e instituită legal şi menţionată de norme, paragrafe şi articole de lege în vigoare.

Pentru acest abuz grosolan, Ţicău si Mantale sunt daţi în judecată de către fraţii Parfene, administratorii legali ai lacului pentru o perioadă de 49 de ani. Eforturile muncii si afacerea lor – în care au investit zeci de mii de euro – viaţa lor familială le sunt puse în pericol.

Palavre gogonate

Imagine

Era în iunie, 2010. Iată ce braşoave turna senin Daniel Țicău, încercând să manevreze buna credinţă a celor care îl avertizaseră de ilegalităţile din actele proprietăţii:

“Eu am venit pe aici, la Tâncăbeşti, de trei, patru ori. Şi de fiecare dată, nu ştiu cum, am rămas impresionat de locul ăsta. E ceva special cu el. De câte ori m-am întors la serviciu, m-am simţit reîncărcat cu energie pozitivă. Nu ştiu în ce constă anume, dar aşa m-am simţit. Am altă poftă de viaţă şi de lucru.

Şi, atenţie, că încercând să găsesc un asemenea loc ce îmi oferă linişte şi energie, n-o să poposesc într-un loc conflictual. Nu aşa ceva caut eu şi soţia mea”.

Nimic mai fals! Terenul era anunţat ca fiind în neregulă. Existau suprapuneri cadastrale ce trebuiau limpezite, precum şi actele notariale măsluite de către proprietarul care voia să îl vândă cuplului. Iar Țicău – Mantale ştiau asta.

Suspiciunea întrebărilor fără răspuns

Ce oameni cu scaun la cap ar cumpăra pentru sine un teren aflat în litigiu? Mai ales un procuror, specialist în drept! Cu o soţie, la rândul ei doctor în ştiinţe juridice, practician al administratiei publice, şi fost prefect al Capitalei!

Ce fel de oameni şi-ar compromite ascensiunea profesională, respectul şi demnitatea rangului lor, devenind ţinta mijloacelor de presă, de la cea scrisă la televiziuni şi mediu on-line?

Observatori mai suspicioşi, se întreabă dacă noii proprietari chiar au dat bani pentru această achiziţie? Sau vânzătorul Ştefan Cristea, avocat, mare afacerist cu terenuri din zonă ar fi vrut să-şi asigure protecţia unor funcționari de stat pentru alte matrapazlâcuri şi să-şi facă de cap, sfidând legea în continuare?

Mioara Mantale apare în afaceri cu tunuri imobiliare

Minciuni? Totuşi, pe când era prefect al Bucureştiului, numele ei apare în dezvăluiri de presă, privind câştiguri de zeci de milioane de euro, din afaceri de intermedieri imobiliare, dubioase. Amintesc câteva din cele apărute în raza de acţiune a sectorului 6 din Capitală, unde era primar Cristian Poteraş.

Un caz este Institutul Pas­teur.

Altul se referă la Institutul de Biologie şi Biochimie al Academiei Române.

Un altul este cel al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Chimie şi Petrochimie (fostul ICECHIM – unde tăia şi spânzura Elena Ceauşescu).

Clanul Căpăţână, vestitul Grecu Lucian Viorel sunt nume vehiculate din plin în aceste speculaţii.

Actele arhivelor arată că Prefectura Capitalei, condusă atunci de Mioara Mantale şi-a dat avizul în aceste dosare.

Locuitorii acestei planete a minciunii, fraudei şi abuzului ne distrug sănătatea socială. O contaminează. Există un singur remediu: anticorpii Justiției!

Daniel Țicău susţine că n-a făcut gesturi obscene

Aceeaşi întrebare: minciuni?

Imagine

Mihnea Petru Pârvu, de la “România liberă” scria că prin vara lui 2005, pe Daniel Ţicău l-au lăsat nervii.

Era prim- procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi şi se judeca, tot pentru o pricină imobiliară, cu familia Lesner.

Conflictul deschis în justiţie era tensionat. La un moment dat, dna Lesner l-a filmat pe temperamentalul procuror, care făcea «gesturi obscene.

Ea declară că gestul porcos i se adresa. Daniel Țicău susţine însă:

„Nu-mi amintesc să fi făcut gesturi obscene la adresa doamnei. Ei mă filmau tot timpul.

Eu eram atunci în vacanţă, cu nişte prieteni, pe proprietatea mea.

Imagine

Până la casa familiei Lesner sunt câteva zeci de metri.Gestul nu era îndreptat spre direcţia aceea”.

Şi totuși Daniel Ţicău, în timp ce face gestul obscen, priveşte fix la cameră».

Imagine

Cuplul Ţicău – Mantale astăzi

Ei au administrat legea, prin funcţiile încredinţate de stat de-a lungul timpului.

O fac şi astăzi. Ea e Consul General al României la Strasbourg, în Franţa.

Imagine

În aprilie a acestui an, a apărut un zvon că va fi înlocuită de către noul guvern Ponta.

Neconfirmat. Mantale a rămas la postul ei din străinătate.

Imagine

El e procuror detaşat la CE. Şederea i-a fost prelungită, coinci­denţă, tot în aprilie, prin Hotărârea nr. 55 a CSM.

Valabilitatea ei? Pana la 31 decembrie, a.c.

(Va urma)

_________________
http://www.tancabesti.ro
Complexul Two Lakes Two Brothers Tancabesti
Romanian Carp & Catfish Land
Mail : office@tancabesti.ro
Facebook : https://www.facebook.com/TwoLakesTwoBrothersTancabesti


23 Aug 2013, 19:15
Profil WWW
Avatar utilizator

Membru din: 21 Aug 2011, 21:08
Mesaje: 283
Localitate: Tancabesti Ilfov
Mesaj Re: Anchete Jurnalul de Ilfov-Toate episoadele-Tancabesti 20
Jean Valvis, penal european de azi?! – Evenimentul Zilei

Link direct Tancabesti.ro : http://tancabesti.ro/index.php/jean-valvis-penal-european-de-azi-evenimentul-zilei/

Link direct evz.ro : http://www.evz.ro/detalii/stiri/plangere-penala-in-elvetia-cati-bani-ii-cer-lui-jean-valvis-mostenitorii-binefacatorului-1054391.html


Plângere penală în Elveția. Câți bani îi cer lui Jean Valvis moștenitorii binefăcătorului și finanțatorului său, Hans Bertschmann?

Imagine

Tribunalul din Geneva ar putea hotărî astăzi începerea urmăririi penale împotriva omului de afaceri Jean Valvis, la cererea moștenitorilor binefăcătorului și partenerului său, multi-milionarul elvețian Hans Bertschmann.

În joc sunt zeci de milioane de euro, sumele provenite din vânzarea de către Valvis a firmelor Dorna Apemin și LaDorna și din care Bertschmann, partener egal în businessuri, n-a văzut mare lucru.

În exclusivitate, povestea din spatele unuia dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri locali.

În luna aprilie 2009, la un an de la decesului lui Hans Bertschmann, moștenitorii acestuia au formulat o plângere penală împotriva lui Jean Valvis pentru infracțiunile de înșelăciune, abuz de încredere și gestiune frauduloasă.

Pentru a înțelege mai bine cum de s-a ajuns până aici, trebuie să ne întoarcem în timp mai bine de 20 de ani.

Jean Valvis, care astăzi pozează într-un om de afaceri cu background solid și cu fler greco-elvețian, un adevărat self-made man, și-a început de fapt cariera de business în 1992 atunci când l-a cunoscut pe Bertschmann, prin intermediul fiicei acestuia, Caroline.

La început pentru a-i face un favor fiicei și mai apoi pentru că îi crescuse încrederea în Valvis, Bertschmann a decis să se asocieze cu tânărul în afaceri după formula ”unul cu banii, celălalt cu ideile și munca”.

Formula s-a păstrat chiar și după 1996, când Valvis și Caroline Bertschmann au încetat orice relație, iar Jean a fost cel care l-a convins pe Bertschmann de oportunitățile excepționale pe care le oferea România, țara în care s-au derulat cele mai multe afaceri comune ale celor doi.

Bertschmann avea o încredere totală în Valvis pe care-l considera ”fiul spiritual” și-i oferise mandate nelimitate în toate businessurile comune.


Lovitură după lovitură

Una dintre primele afaceri realizate de Valvis cu banii lui Bertschmann a fost preluarea, la un preț interesant, a Dorna Apemin.

Inițial, participația celor doi în societate, direct sau indirect, era de 50-50.

Societatea a evoluat fulminant, permițându-le acționarilor să vândă în 1996 un pachet de acțiuni de 20% cu 7.200.000 euro unui fond de investiții al Societe Generale, o parte din bani fiind investiți în dezvoltarea celeilalte companii din grup, LaDorna.

În 2002, dă prima mare lovitură de afaceri, reușind să vândă Dorna Apemin gigantului Coca-Cola, printr-o subsidiară a acesteia din urmă pentru un preț de 39 mil. dolari.

Din acești bani, la Bertschmann au ajuns, potrivit avocaților săi de la Ador şi asociaţii din Geneva, doar puțin peste 4,5 mil. dolari, deși procentul de acțiuni îl îndrituia să primească 12 mil. dolari.

Găselnița lui Valvis în această vânzare a fost că din prețul total plătit, aproape 10 mil. dolari reprezintă contravaloarea unui contract de non-concurență între el personal și Coca-Cola, contract inițial pe 10 ani, apoi redus la 3 ani, lucru care i-a permis să dezvolte actualul business cu ape minerale Aqua Carpatica.


Nu crede în greci nici când îți fac daruri

Dacă din Dorna Apemin Bertschmann s-a ales totuși cu ceva bani, nu același lucru se poate spune despre vânzarea LaDorna către Lactalis din 2008.

Inițial, la fel ca și în celelalte afaceri, Valvis și Bertschmann porniseră de pe poziții egale și în afacerea cu produse lactate.

În 2007, pe fondul unor majorări de capital din partea lui Valvis, la care Bertschmann nu a participat, cota elvețianului scăzuse iar acesta a ieșit complet din afacere contra unei sume de 1.000.000 de franci elvețieni, cedându-i lui Valvis toate acțiunile sale.

Potrivit plângerii penale depuse la tribunalul din Elveția aici ar fi o mică problemă.

Avocații moștenitorilor lui Bertschmann spun că acestuia i se prezentase în 2007 o situație complet defavorabilă a companiei LaDorna, care ar fi fost la limita falimentului.

Practic, Valvis se oferise să-l ajute pe Bertschmann să iasă dintr-un business prost, fără perspective ”Cum e posibil ca la niciun an distanță de la cedarea de acțiuni, pentru LaDorna să se încaseze un preț de zeci multe de milioane de euro?

Asta s-au întrebat moștenitorii lui Hans Bertschmann”, ne spun avocații de la casa de avocatură Hammond, Bogaru și Asociații, care reprezintă interesele familiei Bertschmann în România.

Mai mult, moștenitorii au efectuat și o expertiză medico-legală care arată că omul de afaceri era grav bolnav de Parkinson la momentul semnării actelor cu Valvis, asta însemnând și pierderea memoriei pentru perioade lungi de timp.


Ar putea să-l coste zeci de milioane

Moștenitorii lui Bertschmann, între care și Caroline, care se simte prejudiciată moral pentru că ea a fost cea care l-a introdus la tatăl său, îi cer acum lui Valvis un procent echitabil din vânzarea LaDorna, despre care se spune că ar fi atins un nivel de 70-100 mil. dolari.

Aflat de ceva vreme într-o vacanță în insula Anafi din Grecia, împreună cu familia, omul de afaceri Jean Valvis n-a putut fi contactat. Evenimentul Zilei logo portal

Vom reveni pe parcursul zilei de astăzi cu deznodământul acestei adevărate saga de business așa cum va fi el hotărât de judecătorii elvețieni precum și cu alte amănunte foarte interesante despre afacerile Bertschmann-Valvis din România.

_________________
http://www.tancabesti.ro
Complexul Two Lakes Two Brothers Tancabesti
Romanian Carp & Catfish Land
Mail : office@tancabesti.ro
Facebook : https://www.facebook.com/TwoLakesTwoBrothersTancabesti


02 Sep 2013, 09:32
Profil WWW
Avatar utilizator

Membru din: 21 Aug 2011, 21:08
Mesaje: 283
Localitate: Tancabesti Ilfov
Mesaj Re: Anchete Jurnalul de Ilfov-Toate episoadele-Tancabesti 20
Jean Valvis – Plangere penala in Elvetia ! – Elvetia.net – prima pagina !

Link direct Tancabesti.ro : http://tancabesti.ro/index.php/jean-val ... n-elvetia/

Link direct Evetia.net : http://www.elvetia.net/index.php?c=753#277

Imagine

_________________
http://www.tancabesti.ro
Complexul Two Lakes Two Brothers Tancabesti
Romanian Carp & Catfish Land
Mail : office@tancabesti.ro
Facebook : https://www.facebook.com/TwoLakesTwoBrothersTancabesti


02 Sep 2013, 12:18
Profil WWW
Avatar utilizator

Membru din: 21 Aug 2011, 21:08
Mesaje: 283
Localitate: Tancabesti Ilfov
Mesaj Re: Anchete Jurnalul de Ilfov-Toate episoadele-Tancabesti 20
Jean Valvis – Nu te mai juca la electrică! – Jurnalul de Ilfov 30 August 2013

Link direct Tancabesti.ro : http://tancabesti.ro/index.php/jean-valvis-nu-te-mai-juca-la-electrica-jurnalul-de-ilfov-30-august-2013/

Imagine

Pamflet de Eugen Dichiseanu – Jurnalul de Ilfov – 30 August 2013

Imagine

Fraţilor, e un caz de minimă omenie.

Să-l tragă cineva din priză!

Chiar nimeni nu poate să intervină?

Nici nu mai are importanţă cine ar fi individul – bun sau rău, prost sau ticălos.

E-adevărat că asta poate fi una din interpretări, adică, urmarea unei zbenguieli nesupravegheate. Mai sunt şi altele.

Că n-am fost pe fază, de la început. Habar n-am cum a ajuns aşa!


Imagine

Imagine

Imagine

_________________
http://www.tancabesti.ro
Complexul Two Lakes Two Brothers Tancabesti
Romanian Carp & Catfish Land
Mail : office@tancabesti.ro
Facebook : https://www.facebook.com/TwoLakesTwoBrothersTancabesti


03 Sep 2013, 07:52
Profil WWW
Avatar utilizator

Membru din: 21 Aug 2011, 21:08
Mesaje: 283
Localitate: Tancabesti Ilfov
Mesaj Re: Anchete Jurnalul de Ilfov-Toate episoadele-Tancabesti 20
Dragul meu pamant! Draga mea patima ! – Jurnalul de Ilfov 6 Sept 2013

Link direct Tancabesti.ro : http://tancabesti.ro/index.php/dragul-meu-pamant-draga-mea-patima-jurnalul-de-ilfov-6-sept-2013/

Link direct Jurnalul de Ilfov : http://www.jurnaluldeilfov.ro/stire/3345/dragul-meu-pmnt-draga-mea-patim.html

din seria : La Tâncăbești, cand “lumea strâmbă” își trage apa la picioare!

Episodul 20

Postat la: 6.09.2013 – Jurnalul de Ilfov

Imagine

de Eugen Dichiseanu

Cuplul Ţicău – Mantale și cazul Tâncăbești

Imagine

“Să ştii că titlul ăsta nu e departe de ideea operei literare”, zice el. Antipatic, individul.

Se referă la romanul “Ion”, al lui Liviu Rebreanu.

“N-are nici o treabă cu el”, insist eu. “Ba are. Mă mir că nu faci legătura. În varianta ta, par replicile ei şi ale lui”, stăruie el.

În fond, cine îi dă dreptate amicului, o face pentru că e liber să creadă ce vrea.

“Blestemul pământului – Blestemul iubirii” e titlul filmului făcut în 1980, după opera literară. Genul? Dramă istorică.


Imagine

Se pare că realitatea cazului nostru, a cuplului Daniel Țicău – Mioara Mantale nu urmează linia tragediei din romanul transpus cinematografic. La ei, totul are o desfăşurare optimistă.

Aşa cum îi stă bine unui prezent democratic, european. Constituit pe valorile umane: cinste, corectitudine profesională, respectarea legii, exemplul moral oferit societăţii.

M-a pus totuşi pe gânduri, o propoziţie a unui critic. El zice că “filmul amintit prezintă mediul social rural ardelean înainte de Primul Război Mondial, unde valoarea umană era determinată de cantitatea de pământ deținută”.

Atunci ca şi acum?

Ai pământ, eşti om. Dacă nu, nu! Aşa e de când lumea. Pământul “mic” şi patima pentru el au născut lupte individuale. Teritoriile străine şi dorinţa de a le stăpâni au pornit războaie.

Iar în momentul în care personaje din cărţi coboară în viaţa prezentă, respiră acelaşi aer cu tine şi fac victime printre cei pe care îi cunoşti – faţa urâtă a lucrurilor se proţăpeşte în calea ta.

Aşa capătă relief cazul nostru.


Rangul dă tonul

Imagine

Treapta funcţiei, categoria ei sunt primele ţinte obligatorii.

După asta, totul se leagă, devine din ce în ce mai uşor. Concret?

Mioara Mantale, ştiţi, a fost consilier juridic, inspector guvernamental, subprefect, apoi prefect al Capitalei. Acum e Consul General al României la Stras­bourg, în Franţa.

Daniel Ţicău, soţul dumneaei, a condus DIICOT, a devenit consilierul procurorului general Laura Codruța Kovesi, iar acum e procuror detaşat la Consiliul Europei, la Divizia pentru Combaterea Criminalităţii Economice (Moneyval).

Am mai scris despre “detaliile” astea. Nu-i nimic dacă le repet. E important să nu fie trecute cu vederea sau uitate.


Moda şi pofta

Aşa e trendul: să ai. Nu contează ce şi câte. Important e să fie multe şi din toate. Mai ales case, maşini, terenuri. Despre bani nu mai vorbim. Asta e realitatea “la zi”.

Pofta e să le faci repede. Pe toate. Cât de iute poţi. Şi, mai ales, cu orice preţ.


Miile de metri pătraţi de terenuri

Imagine

Până în 2012, cuplul Daniel Ţicău şi Mioara Mantale a adunat 6.564 mp de pământ. Fiecare cu partea lui. Asta e ce se află transcris în declaraţiile lor de avere.

Mantale are două terenuri: la Vârtop, în judeţul Bihor (250 şi 198 mp). La Periş, în Ilfov (1.000 mp) e coproprietară cu Ţicău. Acesta şi fosta lui soţie deţin în comuna Dorna, din judeţul Suceava 4.116 mp. Toate suprafeţele de până acum sunt intravilan.

Dar Țicău are şi un teren agricol, fiind proprietar unic al celor 1.000 mp în localitatea Bucium, din judeţul Iaşi. Nu ştim cu ce e cultivat sau dacă pârloaga e lăsată ca un dar ocrotit, al naturii sălbatice.


Justiţia şi-a activat balanţa dreptăţii

Imagine

Că nu poţi să devii proprietar, fără să ai parte de răutăţile şi pizma unor semeni de-ai tăi. Şi nu poţi să stai de plastic şi să-i laşi să-şi facă mendrele, după cum li se năzare.

Aşa susţine procurorul Ţicău.

Cel puţin în cazul Dorna-Arini, a trebuit să combată din greu, pe teritoriul justiţiei. Cu riscul de a se lăsa filmat, între înfăţişările la proces.

Când făcea gesturi obscene către… stolurile de cocori, care forfoteau pe cer, către ţările calde, însorite. Când gesticula cu mâinile, transmiţând mesaje triviale.

Nicidecum spre casa din care îl filmau „ticăloşii” de oponenţi ai săi, la dreptul lui de proprietate.

Aţi văzut şi judecat asta, în episodul trecut, prezentat în publicația noastră.

Tâncăbeşti, tot pe rolul instanțelor

Pentru că omul nu se lasă. La bună înţelegere cu soţia lui. Ce dacă le-a invadat traiul acelora care administrează legal lacul. Cuplul și-a ridicat o bojdeucă de vacanţă, chiar peste zona de proteţie a întinderii de apă.

Ce dacă astfel, Ţicău şi Mantale s-au căţărat peste viaţa şi munca fraţilor Parfenie, ducând de râpă ani în şir accesarea de fonduri europene, concursuri internaţionale de pescuit sportiv, liniştea şi închegarea unei afaceri prospere.

Ce dacă au ştiut despre falsificarea unor acte? Ce dacă au acceptat manevre cel puţin dubioase cu documente care să le asigure păstrarea ilegală a proprietăţii de 1.000 mp? Ce dacă justiţia dă termene de judecată lungite peste ani, fără să se pronunţe pe fondul cauzei?

Nu pierdeţi episodul următor al anchetei despre acest subiect. Veţi vedea cum e posibil ca intrarea în legalitate a afacerii Tâncăbeşti să fie o poveste al cărei final este împins peste ani.

Între timp, documente şi manevre oculte se adună în mormane. Lumina justiţiei ajunge tot mai greu prin cotloanele întunecate, la pânza de păianjen ţesută de funcţionari ai statului, cu poziţii înalte în ierarhia lui.


Imagine

„Planeta minciunilor” a provocat cititorii pamfletari

Trebuie să recunoașteţi că imaginaţia și forţa de răspuns a cititorilor noștri sunt la înălţime.

Imagine

Subiectul episodului trecut, i-a determinat să dea frâu liber talentului grafic și protestului lor.Solidari cu substanţa acestei anchete serial.

Este un tip de înţelegere satirică și un act de conștientizare a abuzurilor, pe care le comit fără nicio jenă – în văzul lumii și justiţiei – funcţionari ai statului desemnaţi să îi apere valorile, instituţiile și oamenii.


Imagine

Va urma!

_________________
http://www.tancabesti.ro
Complexul Two Lakes Two Brothers Tancabesti
Romanian Carp & Catfish Land
Mail : office@tancabesti.ro
Facebook : https://www.facebook.com/TwoLakesTwoBrothersTancabesti


07 Sep 2013, 14:51
Profil WWW
Avatar utilizator

Membru din: 21 Aug 2011, 21:08
Mesaje: 283
Localitate: Tancabesti Ilfov
Mesaj Re: Anchete Jurnalul de Ilfov-Toate episoadele-Tancabesti 20
Minciuni oficiale – Cuplul Ticau – Mantale si cazul Tancabesti – 1 Noiembrie 2013

Imagine

Link direct Tancabesti.ro : http://tancabesti.ro/index.php/minciuni-oficiale-cuplul-ticau-mantale-si-cazul-tancabesti-1-noiembrie-2013/

Link direct Jurnalul de Ilfov.ro : http://www.jurnaluldeilfov.ro/stire/3665/cuplul-icu-mantale-i-cazul-tncbeti.html

din seria : La Tâncăbești, cand “lumea strâmbă” își trage apa la picioare!

Episodul 22

Postat la: 1.11.2013 – Jurnalul de Ilfov

Imagine

de Eugen Dichiseanu

Imagine

Minciuni oficiale și crusta lor protectoare

Primul sfat: atenţie la cuvinte! Cu cele vorbite, mai treacă-meargă. Lucrurile devin însă cu adevărat grave, când intră în joc cuvântul scris. Cel din acte. E arma care bate tot. Ascuţită, cu muchii tăioase, cu pulbere sau focos nuclear, îţi nimicește viaţa. Instantaneu. E cazul nostru. Așa li s-a întâmplat fraţilor Parfenie.

Imagine

În general, cuvintele vorbite sunt pe planul doi. Acolo, pare mai ușor să redresezi situaţia. Uneori. Sau să o întorci, „ca la Ploiești”, cum se zice. Măcar cât de cât, tot din cuvinte. Puterea supremă rămâne însă a celor scrise. Trecute în documente, purtătoare de sigilii ori ștampile. De la tratatul de pace până la ordinul de execuţie sau actul de proprietate. Așa a stabilit istoria lumii. Și e drept să fie astfel. Sunt actele oficiale.

„Gogoși”, confirmate notarial ca adevăruri

Ce te faci însă când documentele consfinţesc abuzuri? Din corupţie, trafic de influenţă sau prostie. Separat sau combinate. Nu ai decât o cale – apelezi la justiţie. Numai că la noi, ea se mișcă lent, în ani. Între timp, încărunţești, îţi pierzi vlaga, agoniseala. Realitatea te separă cu brutalitate de ceea ce e corect.

De cîte ori n-aţi auzit că „nea cutare” a murit cu dreptatea-n mână.

Imagine

În cazul terenului de 1.000 mp și casei ridicate – de cuplul procurorului Daniel Ţicău și consulului la Strasbourg, Mioara Mantale – peste zona de protecție a lacului Tâncăbești, tărășenia a pornit cu un act, întocmit de notăriţa Adriana Ilie, din București.

Primele secvenţe din filmul urmelor de elefanţi

Turnarea „peliculei” a început în iunie 2010. Să reţinem aceasta dată, de referinţă în istoria afacerii. Urmele ei din documente? Sunt clare, vizibile, ca ale unei turme de elefanţi. Până atunci însă, în 2008, Ștefan Cristea – proprietarul mai multor parcele de teren din vecinătatea lacului Tâncăbești – ia decizia să le alipească într-o suprafaţă mai mare.

Ce speră el? Să devină dezvoltatorul unui ansamblu rezidenţial, pe o arie extinsă, cu un profit substanţial. Ce face el? Întocmește la notăriţa Adriana Ilie, actul de contopire a suprafeţelor mici. Vecinătăţile lor? Între altele, firește, se află zona de protecţie a lacului. Până aici, toate bune și frumoase.

Mahării patriei

Și vine luna iunie a lui 2010. E momentul când Ţicău și Mantale poposesc pe acele plaiuri și li se oferă o porţiune mică de teren. Numai 1.000 mp. Plătită sau nu. Bani sau trafic de influenţă? Habar n-am! Numai că șpilul e să aibă ieșire la lac. Or, asta nu se poate decât peste zona lui de protecţie. Căci altfel, la ce bun o curte a unei bojdeuci, în plin câmp? N-are nici un chichirez.

Cum să nu aibă ei o căsuţă cu ponton, pentru ambarcaţiuni? Cum să se diferenţieze de nesimţiţii îmbuibaţi, cu mașini de lux, mai tari decît ale lor. Atenţie, că în plus, mai e și declaraţia de avere. Deci, “avem o problemă. Cum procedăm”?

Notăriţa „de milioane”

Profesionistă de nădejde, Adriana Ilie! Păi cum să faci să satisfaci (pardon de rimă) cerinţa mondenă a cuplului Ţicău-Mantale? Trebuie găsit ceva simplu, ca orice lucru genial. Apoi, a sclipit ideea. Orbitoare,

simplă, eficientă. Laser, frate! Începând cu iunie 2010 se modifică geografia locului! Nu așa, de capul ei. Ci cu act notarial. Nu tu cataclism, nu tu calamitate.

“Stihia” notarială e soluţia!

Toiagul fermecat al scamatoarei

Imagine

În primele file ale actului întocmit de ea, a transcris cu exactitate vecinătăţile proprietăţii lui Cristea. Adică, zona de protecție a lacurilor Tâncăbești. La final însă, “hocus-pocus”, minune, uită asta și înlocuiește totul, cu vecinătatea…lacului Snagov (?!).

Nu înţeleg de ce nu a trecut numele muntelui Tâmpa. L-ar fi făcut pe Cristea să aibă proprietăţi învecinate cu Brașovul. Așa ar fi putut să scoată omul la vânzare municipiul Săcele. Să fie numai o chestiune de tarif? Oricum, Brașov e o zonă mai scumpă.

Trusa de păianjen

Plasa ţesăturii lui e întinsă în toate cotloanele puterii. Îi atingi un filament, vibrează toată pânza. Devii victima fără șanse a făpturii veninoase. Dar dacă tragi de un capăt al lui? Poţi face rost de firul care te poate proteja, ca un cocon. Sau ca o crustă.

Țicău și Mantale sunt funcţionari de stat, cu poziţii ierarhice de perspectivă în instituţiile lui de forţă și control al legalităţii. Cuplul e conectat la eșaloanele de putere ale ţării. Cu legături și relaţii la vârf, în administraţia oficială. Și cu însemnate câștiguri materiale. Ce conține trusa lor? Bani, influenţă, forţa autorităţii, aroganță, sfidare.

Din foișorul naţiunii, spre lumea mare

Imagine

Ea, între altele, a fost prefect al Capitalei, inspector guvernamental la Secretariatul General al Guvernului. Acum e Consul General la Stras­bourg.

El, procuror la Directia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), ce ţine de Consiliul Superior al Magistraturii, a devenit apoi consilier al procurorului general Laura Codruţa Kovesi. Acum lucrează la Consiliul Europei.

După cum vedeţi, standardele naţionale nu mai prezintă un interes pentru cuplul propietar la Tâncăbești. Au trecut la combaterea cu succes a criminalităţii transfrontaliere, internaţionale.

Nu uitaţi însă că, în acest serial regăsiţi doar o mică parte realităţii noastre. Lucruri asemănătoare, și chiar mai rele au loc chiar în acest moment.

Ce alegi, băi?

Banii sau viaţa?


Oricare slujbaș al instituţiilor statului înţelege alternativa: poate deveni victimă sau protejat de sistem. O pricepe oricine are o funcţie administrativă, în eșaloanele secundare. De la inspecţia cutare sau cadastru, ori primărie de comună, ape și câte or mai fi. Puţini sunt cei care pot rezista presiunii sau tentaţiilor. Cei mai mulţi, cedează. Alţii se fac că nu văd.

În episoldul următor:

Cum se transformă un Certificat de Urbanism din mic, în complex? Dar o Autorizaţie de Construcţie? De ce e bine mai întâi să construiești ce vrei, după cum te taie capul, ca mai apoi să obţii intrarea în legalitate. La ce nu îţi folosesc avizele obligatorii?

(Va urma)

_________________
http://www.tancabesti.ro
Complexul Two Lakes Two Brothers Tancabesti
Romanian Carp & Catfish Land
Mail : office@tancabesti.ro
Facebook : https://www.facebook.com/TwoLakesTwoBrothersTancabesti


02 Noi 2013, 11:24
Profil WWW
Afiseaza mesajele din ultimele:  Sorteaza dupa  
Raspunde la subiect   [ 27 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Cine este conectat

Utilizatorii ce navigheaza pe acest forum: Niciun utilizator inregistrat si 2 vizitatori


Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti publica fisiere atasate in acest forum

Mergi la:  
Powered by Webstyle