Re: Concurs: "Cu totii am fost la inceput..."
Am fost fascinat de pescuitul sportiv de la varsta de 6 ani,si cand am facut18 am participat la primul meu concurs oficial.
Pista era Oala de la Bordei(Herastrau),unde mam intrecut cu 45 de concurenti seniori.
Ma echipasem cu o undita din stuf din trei buc.nailon subtire ac "de fabrica" mic pluta din cocean,iar ca momeala am folosit viermusi pe care ptr. ca nu aveam cutie unde sai pun,iam bagat in buzunarul hainei de la uniforma scolara cu care eram imbracat.
Dupa cele 2 ua manse disputate mam situat pe locul 5 calificanduma pentru semifinala de la Neajlov.
A fost primul meu concurs,si totodata prima mea realizare,ceia ce a facut sa ma contaminez pe viata de pescuitul de competitie.
Am fost remarcat de cei mari si imediat am fost cooptat in echipa Romaniei,cu care am participat la primul meu CM.de pescuit stationar ce sa desfasurat in Bulgaria in 1967,unde desi am avut standul nr.13 am facut o figura frumoasa impreuna cu intreaga echipa.
Am participat apoi la toate concursurile mari ce se organizau ata in tara cat si in strainatate.
A fost foarte amuzant cand am fost la un concurs international la Plovdiv si ptr. ca nu aveam nici scule nici nada,mam imprumutat de la colegi si dupa ce miam facut dintrun sac de viemi juvelnic si din cosul de gunoi al camerei bac de nada,am concurat si am castigat atat in prima zi cat si in adoua locul unu la individual,iesind campion international. Am obtinut de asemenea si locul unu pe echipe,devansand tari mult mai bine cotate ca Romania.
Primul concurs la crap a fost ptr. mine Cupa Mondiala(prima editie),disputata la Sarulesti,unde impreuna cu colegul meu Floricel,am obtinut locul 21 din 210 echipe participante.
Am pescuit atunci cu lansete imprumutate de la Vali Vijelie si mam contaminat pe veci si de pescuitul de competitie la crap.
Dea lungul timpului miam invatat copii sa indrageasca si sa practice acest minunat sport.
Carolina(fica mea cea mare),cred ca a fost cea mai precoce concurenta din tote timpurile!
A participat la primul ei concurs la varsta de doi ani si jumatate,si ajutata(ptr. ca regulamentul permitea)a iesit pe locul 6 din peste 40 de concurenti participanti. A ramas in istoria concursurilor de pescuit stationar ca fiind primul concurent care a folosit pe post de scaunel olita sa(din dotare)
Am castigat cu Nae Badulescu multe concursuri crap,inclusiv disputate pe Tancabesti, MV 2, sau Sarulesti,etc.
Acum facem echipa cu baiatul meu Dani care este o mare speranta si sper ca va demonstra asta cat de curand.
Imi permit sa va dau si un sfat,pescuiti de placere,faceti competitie din pasiune imbinand totul cu dragostea ptr. oameni si mediul inconjurator.